Kredi Kartı

TCBM Banka ve Kredi Kartı Harcama Verilerini Yayımladı! Kart Harcamaları 324,4 milyar TL'ye Yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 6 Eylül haftasında banka ve kredi kartı harcamalarının verisini yayımlayarak, kamuoyuna duyurdu. TCBM tarafından yayınlanan verilere göre harcamaları azalan alt gruplar arasında elektrik-elektronik ve akaryakıt olduğu dikkatleri çekti.

Ülke genelinde yaşanan pahalılık karşısında, vatandaşlar mevcut ihtiyaçlarını kredi kartıyla karşılamaya devam ederken, merkez bankasından yayınlanan verilere göre, 6 Eylül haftasında banka ve kredi kartlarının toplam işlem tutarı önceki haftaya göre yüzde 0,6 artışla 324,4 milyar TL'ye yükseldiği bilgisine ulaşıldı

6 Eylül Haftasında Kart Harcamaları Yüzde 0,6 Arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 6 Eylül haftasında yaşanan banka ve kredi kartı harcamalarıyla ilgili verileri açıkladı. Yayınlanan verilere göre, 6 Eylül haftasında banka ve kredi kartlarının toplam işlem tutarı önceki haftaya göre yüzde 0,6 artışla 324,4 milyar TL'ye yükseldiği bilgisine ulaşılırken, harcamaları azalan alt gruplar arasında elektrik-elektronik ve akaryakıt harcamaların olduğu gözlemlendi.  Bu işlemlerden ayrı olarak açıklanan internet üzerinden kredi kartı ile yapılan alışverişlerde ise haftalık 1,3 milyar TL azalışla 91,7 milyar TL'ye düşüş yaşandığı kayıtlara geçti!

En Çok Hangi Harcamalar Kredi Kartı Kullanıldı?

TCBM tarafından yayınlanan verilere göre en çok kredi kullanımı o harcamalarda gerçekleşti. Yayınlanan verilere göre kart kullanımı 6 Eylül haftasında şu şekilde gerçekleşti.

 6 Eylül haftasında vergi ve BES ödemelerinde, 5,3 milyar TL azalış yaşanırken, 6 Eylül haftasında en belirgin haftalık yükselişler, eğitim/kırtasiye/ofis malzemeleri, hizmet sektörleri ve yapı malzemeleri harcamaları gruplarında oldu.

Mynet’te yer alan habere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayınlanan banka ve kredi kartı harcamalarının verisi hakkında açıklama yapan Ekonomist Haluk Bürümcekçi’nin internet dahil, vergi ve BES ödemeleri hariç toplam alışverişin son dört haftalık ortalamasının yıllık değişimi ise yüzde 74,1 seviyesine hızlanmış göründüğüne dikkat çektiği bilgisi yer alıyor.