Haber

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğrenciler bekliyor

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından ek tercihler yapılmaya başlamıştı. Ek yerleştirme kapsamında adaylar bölüm ve puanlarına uygun programları seçebiliyor.

Ek yerleştirme ile 163 bine yakın boş kontenjandan adayların bölüm ve puanlarına uygun olan programları tercih etmesine imkan tanınıyor. Bunun yanı sıra öğrenciler, YKS ek tercih sonuçları için eli kulağında ÖSYM'den gelecek olan duyuruyu bekliyor. Adayların tercih yapabilmesi için tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre tercih yapması bekleniyor.

ÖSYM Aday İşleri Mobil Uygulaması ve ais.osym.gov.tr resmi adresinden yapılan tercihlerin ne zaman açıklanacağı ise merak ediliyor. İşte, YKS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ve tercih ücretlerinin ne kadar olduğuna dair detaylar...

YKS ek tercih işlemlerinden ücret alınıyor mu?

YKS ek tercih işlemlerini yapmak isteyen adaylardan 50 TL tercih ücreti alınacak. Ek yerleştirme ücretini yatırmayıp, ek yerleştirme tercihinde bulunan adayların yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak. Ek yerleştirme tercih ücretleri için ücreti yatırma süresi tercih yapma süresinin bitiminden sonraki ilk resmi iş günü, gün sonuna kadar yatırılabilecek.

İlk resmi iş günü boyunca ücret yatırmayan kişiler bir başka gün ücret yatıramayacak. Ek yerleştirme ücretini yatırmamış olan adayların tercihleri yapılmamış olarak sayılacak. Dolayısıyla ek yerleştirme işlemini yapacak olan adayların, belirtilmiş olan gün içerisinde ücretlerini yatırmış olmaları bekleniyor.

YKS ek tarih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ile bir programa kayıt hakkı kazanamayan adaylara ek tercih hakkı tanındı. Ek tercih yapacak olan adaylar için 163 bine yakın kontenjan açığı bulunuyor. ÖSYM tarafından YKS ek tercih işlemlerinin yapılacağı tarih duyurulmuştu. Bu duyuruya göre YKS ek tarih işlemleri 12 Eylül'den başlayıp 17 Eylül tarihine kadar sürdü.

ÖSYM tarafından YKS ek tercih sonuçları ile ilgili bir duyuru beklenirken henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bir önceki senelerde ek tercih sonuçlarının bir hafta içerisinde açıklandığı görülürken, bu yıl YKS ek tercih sonuçlarının 22 ila 26 Eylül tarihleri arasında açıklanmış olması bekleniyor.