Haber

Yeni Öğretimle Birlikte Yeni Sisteme Geçildi! Müdürlerin Elinden İse O Yetki Alındı!

Yeni eğitim öğretim yılı itibariyle okul müdürlerinin yetkisi değişti! Artık bu işlemleri okul müdürleri değil, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı merkezi sistem tarafından gerçekleşecek. yeni sistem sayesinde bu konudaki yanlış düşünceler ortan kalkmış olacak.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim ve öğretim yılına okullara kayıt sürecindeki yenilikleriyle başladı. MEB tarafından alınan karar doğrultusunda, okul müdürlerinin kayıt yapma ya da yapmama yetkisi olmayacak. 2024-2025 kayıt işlemleri ile ilgili bilgiler işte sizlerle…

Yeni Öğretim Yeni Sistem

Bu yıl itibariyle başlayan yeni Yönetmelik’e göre okul müdürlerinin kayıt yapma veya yapmama yetkisinin bulunmadığını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kayıt işlemlerindeki tüm inisiyatif Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı olduğunu açıkladı.

Ortaöğretim kurumları, sınavla ya da adrese dayalı olarak öğrenci kabul eden liselerde bulunan Okul müdürlerinin, herhangi bir şekilde “kayıt yapmıyorum” deme yetkisi bulunmadığı gibi, kayıt yapma yetkisi bulunmamaktadır.

Konu hakkında açıklama yapan Bakan Tekin, kayıt işlemlerinde tüm sürecin elektronik ortamda ve merkezi sistem yürütüleceğini dile getirerek; kayıt işlemlerinin Millî Eğitim Bakanlığına bağlı merkezi sistem tarafından gerçekleşeceğini belirtti.