Haber

VGM Ortaöğrenim Burs Başvuru Sonuçları Açıklandı Mı? VGM Yükseköğrenim Burs Başvuruları Ne Zaman?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) Ortaöğrenim burs başvuru işlemleri sona ermesinin ardından sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Burs başvurularının ardından gözler VGM burs başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi.

15 Ekim’de sona eren ortaöğrenim burs başvurularınındın sonra adaylar, “15 Ekim'de tamamlanan VGM Ortaöğrenim burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki sonuçlar belli oldu mu? Detaylar işte sizlerle…

VGM Ortaöğretim Burs Başvuru Sonuçları Açıklandı mı?

VGM ortaöğretim burs başvuru işlemleri 1-15 Ekim tarihleri arasında tamamlayan adayların gündeminde sonuçların açıklanacağı tarih yer alsa da bu konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

VGM burs başvuru sonuçlarının Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından duyurulması bekleniyor. Bu durumda da  KYK sonuçların Kasım ayı gibi açıklanacağı düşünüldüğünde VGM burs sonuçlarının Aralık-Ocak ayı gibi açıklanması tahmin ediliyor.

2024 VGM Ön Lisans ve Lisans Burs Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

VGM Yükseköğrenim Bursu başvuruları, 21 Ekim 2024 tarihinde başlayacak olup adaylar en geç 31 Ekim’e kadar başvuruda bulunabilecek.

VGM Burs Ödemeleri Ne Kadar?

2023-2024 eğitim kapsamında ekim ayından itibaren ortaöğrenim eğitim yardımı tutarı aylık 750,00 TL olarak, Yükseköğrenim burs tutarı aylık 1.250,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs tutarı aylık 1.250,00 TL olarak açıklanmıştı.