Haber

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayınlandı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeni karar alındı! GİB tarafından yayınlanan duyuru ile birlikte, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği değişti! Söz konusu değişiklik ile ilgili bilgiler işte sizlerle...

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak kamuoyuna duyuruldu. Söz konusu tebliğde,  finansman ve tasarruf finansman şirketleri ile ödeme ve elektronik para kuruluşlarının, BSMV işlemleri için dekont, BSMV’ye tabi olan işlemleri dışında kalan KDV’ye tabi teslim ve hizmetleri için fatura düzenleyeceği açıklandı!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete’de Yayınlandı!

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre,

6361 sayılı Kanun doğrultusunda faaliyet gösteren finansman ve tasarruf finansman şirketleri ile birlikte 6493 sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren ödeme ve elektronik para kuruluşlarının, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi’ne (BSMV) tabi işlemleri için dekont düzenleyeceği, BSMV’ye tabi olan işlemleri dışında kalan KDV’ye tabi teslim ve hizmetleri için ise fatura düzenleyeceği bilgisi yer alıyor.

Bu durum da, ödeme ve elektronik para kuruluşları, faaliyetlerine göre bir, üç, altı ay ya da bir yıl gibi belirli hesap devreleri kapsamında, devre sonlarında düzenlenen hesap bildirim cetveli ile bildirilmesi mutad olan Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) tabi işlemleri adına dekont yerine aynı bilgileri taşımak koşuluyla hesap bildirim cetveli düzenleyebilecek.

Tasarruf finansman şirketleri ile ilişkin hükümler, söz konusu tebliğin yayımını izleyen ayın başında, ödeme ve elektronik para kuruluşlarına ile ilgili hükümler doğrultusunda 01.01.2025 tarihinde, diğer hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğe gireceği bildirildi.