Haber

Üreticiler Yeni Bir Üretim Krizi Yaşanabilir Dedi; Çiğ Süte Yüzde 23 Zam Talebi Bulundu!

Ulusal Süt Konseyi tarafından, çiğ sütte tavsiye satış fiyatı 14,65 lira açıklanmıştı. Üreticiler bu fiyatın yetersiz kaldığı ve ileride sütte yeni bir üretim krizi yaşanabileceği belirterek yüzde 23 artırılarak fiyatın 18 liraya çıkarılmasını talep etti...

Son olarak yem fiyatına zam geldiğini dile getiren sektör yetkileri, Çiğ süt fiyatında artış yapılması gerektiğini dile getirerek, “bu yıl artan maliyetler süt üreticisini zorladığını” gerekçe göstererek çiğ süt satış fiyatına zam yapılması gerektiğini açıkladılar.

Çiğ Süt Fiyatına Zam Gelecek Mi?

Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından, Çiğ süt fiyatı 13,50 TL 1 Mayıs tarihinde 14,65 TL’ye çıkarıldı. Sektör yetkililer ise, çiğ süt fiyatının 18 TL olması gerektiğini dile getirerek şu açıklamada bulundu.

Çiğ sütte tavsiye satış fiyatı 14,65 lira olduğunu ve bu durumun üreticileri zorladığını dile getiren sektör yetkileri, üreticiler bu fiyatın yüzde 23 artırılarak 18 liraya çıkarılmasını talep ettiklerini aktardı.

Piyasada serbest fiyat uygulaması olsa da tavsiye satış fiyatının özellikle küçük üreticiyi etkilediğinin altını çizen sektör yetkileri ve süt üreticileri, fiyatın artmaması durumunda yeni bir süt krizinin gelebileceği belirtiler.