Haber

Üniversite Bünyesine 47 Öğretim Üyesi Alımı İlanı Yayınladı!

Kocaeli üniversitesi rektörlüğü, farklı birimlerde 47 öğretim üyesi alımı yapılacağını duyurdu. İşte sizlerle başvuru için gerekli belgeler ve başvuru işlemleri ile ilgili bilgiler...

Başvuru İçin Gerekli Belgeler Neler?

Kocaeli üniversitesi bünyesine, 2547 sayılı Kanun’un ilgili maddeleri ile 12.06.2018 tarih ve 30444 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Atama Yönetmeliğı”nın ilgili maddeleri ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesi uyarınca Kocaeli Üniversitesinin internet sayfasında yayımlanan “Akademik Personel Atama Yönergesi”nin koşullarını sağlamış olmak şartıyla öğretim üyesi alınacaktır. Farklı birimlerde gerçekleşecek alımlar için gerekli olan başvuru belgeleri şunlar;

Personel Daire Başkanlığına sunulacak başvuru dosyası için;

  1. https://perdb.kocaeli.edu.tr/sayfalar/formlar-d55 adresinde bulunan öğretim üyeleri başvuru formu (2) Adet)
  2. Ozgeçmiş (2 Adet)
  3. Vesikahk fotoğraf (2 Adet) (son altı ay içinde çekilmiş)
  4. Nüfus cüzdam fotokopisi (2 Adet)
  5. Yabancı dil belgesi (2 Adet)
  6. Diploma fotokopileri ve doçentlik helgesi (2 Adel) (Doçentlik Belgest, Profesör ve Doçent adayları için)
  7. Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılmış dahi olsalar) çalıştıkları kurumdan alacakları onayh hizmet belgesi. (2 Adet)

Öğretim üyesi alımı için önemli açıklama!

1-Profesör ve Doçent kadroları devamlı statüdedir.

2-Başvurular şahsen yapılacak olup, başvuru süresi ilanın Resmi Gazete’de yayım tarihinden itibaren 15. günü mesai bitimidir. İlana başvurular Kocaeli Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına yapılacak olup, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

4- Başvuru koşullarına uygun olmadığı sonradan anlaşılan adayların atamaları yapılmayacak ve ataması yapılmış olanlar ise atamaları iptal edilecek.

5-Yurtdışından alınan diplomaların ya da unvanların Üniversitelerarası Kurul’ca eşdeğer olması gerekmektedir.

6-Her bir aday ilan edilen kadrolardan sadece bir tanesine başvurabilme hakkına sahiptir.

7-İdare uygun gördüğü takdirde ilanın her aşamasını değiştirebilir ve iptal edebilir.

8-Barkodlu e-Devlet belgesi kabul edilmektedir.

Başvurular Nereden Ve Nasıl Yapılacak?

Kocaeli üniversite bünyesine katılarak istihdam sağlamak isteyen adaylar, başvurularını 9-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü Kabaoğlu Mah. Prof. Baki Komsuoğlu Bulvarı Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen giderek başvurabilir.  Öğretim üyesi ilanı ile ilgili daha kapsamlı bilgileri aşağıda yer alan link üzerinden ulaşabilirsiniz.

İlan Kılavuz: https://kamuilan.sbb.gov.tr/