Haber

TÜİK Verileri Açıklandı! Ücretli Çalışan Sayısında Artarken, Sektörel Farklılıklar Ortaya Çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ağustos 2024 dönemi ücretli çalışan istatistiklerine göre, Ücretli Çalışan Sayısı Yüzde 2,6 artı. İnşaat Sektörü istihdamı patladı, Sanayide ise Durgunluk dikkatleri çekti. İşte o veriler…

TÜİK tarafından yayımlanan ağustos ayı ücretli çalışan istatistiklerine göre; ücretli çalışan sayısı, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdiği bilgisine ulaşılırken, inşaat sektöründe yüzde 6,9 arttığı gözlemlendi

TÜİK Ağustos Ayına İlişkin Ücretli Çalışan İstatistiklerini Yayımladı!

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ağustos 2024 dönemi ücretli çalışan istatistiklerine göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı ağustosta yıllık bazda yüzde 2,6 aratarak, 15 milyon 883 bin 831 kişiye yükseldiği gözlemlenirken, bu sayı geçen yıl ağustosta 15 milyon 484 bin 782 kişi olarak açıklanmıştı. Ağustosta ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,8 azalırken, inşaat sektöründe yüzde 6,9 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 3,7 arttığı bilgisi paylaşıldı.

Daha detaylı incelendiğinde ise ‘İnşaat Sektörü’ tüm sektörler arasında en yüksek artış gösterirken, istihdam artışına rağmen, sanayi sektöründe beklenenin aksine bir düşüş yaşandı.

Ticaret ve Hizmet Sektöründe yüzde 3,7 oranında bir artış gözlemlenirken, uzmanlar bu artış, hizmet sektöründeki genel büyüme ve e-ticaretin hızlanması gibi faktörlere bağlanabileceği belirtiler.

Ücretli Çalışan Sayısı Aylık Bazda Aynı Kaldı

Verilere göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı ağustosta aylık bazda aynı kaldığı, Alt detaylarına bakıldığında ise ağustosta ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,4 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 0,4 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,1 artış gösterdiği belirtildi.

TÜİK verileri: Türkiye ekonomisinde istihdamın genel olarak artış gösterdiğini ancak sektörler arasında önemli farklılıklar olduğunu ortaya koyuyor. İnşaat sektöründeki güçlü büyüme dikkat çekerken, sanayideki hafif düşüş ise dikkatleri çekti.