Haber

Toplu taşımada yeni yasa nedir? Hangi konuda düzenleme yapılacak?

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, taksi, dolmuş ve otobüs şoförlerinin iş mülkiyetiyle ilgili sorunları gidermeye yönelik önemli bir çalışma başlattıklarını duyurdu. İşte toplu taşımadaki yeni yasa...

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AKP Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, komisyonun faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bayındırlık imar, ulaştırma ve turizm sektörlerini kapsayan bu komisyonun, hayatın evrimi açısından önemli gündemlere sahip olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevlerinde sahada edindiği tecrübeleri ışığında ortaya çıkan sorunlara yasal çözümler üretmeyi amaçladığını belirtti.

Plaka mülkiyeti toplu ulaşımda çözülecek

Karaismailoğlu, raylı sistem hatlarının yeterli kilometrelere ulaştırılmasının ardından, bu hatların lastik tekerlekli araçlarla entegre şekilde işletilmesinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Belediyelerimizin yönettiği otobüslerden özel halk otobüslerine, minibüslerden taksilere kadar hizmet veren toplu taşıma araçları, belirlenen kaideler ve kurallar çerçevesinde müşteri ve sürücü memnuniyetini sağlamak adına kaliteli ve güvenli bir hizmet sunmalıdır. Bunun için komisyonumuzda  çalışmalar yürütüyoruz. Aynı zamanda taksiler, minibüsler ve özel halk otobüsleriyle ilgili mülkiyetle ilgili taleplerle uzun yıllardır bu sektörde faaliyet gösteren vatandaşlarımızın ve esnafımızın haklarını korumaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor."

Karaismailoğlu, ticari plaka ve hat tahsisi ile toplu taşıma hizmeti sunan minibüs, otobüs ve taksilerin durumunu açıklarken plaka sahibi esnafın mülkiyet sorunlarına çözüm getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

“Toplu ulaşım hizmeti kalitesini artırmayı hedeflemekteyiz”

Karaismailoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Bazı belediyeler, yetki alanları dışında faaliyet gösteren araçlara dair yeni ihale girişimlerinde bulunarak sektörde belirsizlik yaratmıştır. Bu durum esnafımızı haklı olarak endişelendirmiştir. Bu sorunu düzeltmek adına bir düzenleme çalışması başlatılmıştır. Taksicilerden, dolmuşçulardan ve otobüsçülerden oluşan esnaf grubumuzun işlerinin mülkiyetiyle ilgili yaşadığı sorunları ortadan kaldırmaya yönelik bir çaba içerisindeyiz. Aslında bu düzenlemeyi 14 Mayıs seçimleri öncesinde hazırlamıştık, ancak zamanında tamamlanamadı. Şu anda esnaflarımızla, derneklerle ve ilgili kurumlarla Meclis'e sunmak üzere son düzenlemeleri yapıyoruz.”