Haber

Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı! Ukrayna ile yeni anlaşma...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ukrayna ile imzalanan Eşya ve Ulaşım Araçlarına Dair Elektronik Bilgi Paylaşım Sistemi Kurulmasına İlişkin Anlaşma'yı duyurdu. Bolat, ticaret hacminin artması noktasında iki ülkeye önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

   Ticaret Bakanı Ömer Bolat, resmi X hesabından Ukrayna ile imzalanan Eşya ve Ulaşım Araçlarına Dair Elektronik Bilgi Paylaşım Sistemi Kurulmasına İlişkin Anlaşma'yı paylaştı. Karşılıklı ticaretin ve taşımacılığın kolaylaşacağını işaret eden Bolat, savaşa rağmen ivmesini kaybetmeyen karşılıklı ilişkinin altını çizdi.

   Bu anlaşmanın ticaret hacminin artma noktasında iki ülkeye önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Ömer Bolat, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, ülkemize resmî ziyarette bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşmelerine iştirak ettik.

Ziyaret kapsamında karşılıklı ticaretimizi ve taşımacılığımızı kolaylaştıracak “Eşya ve Ulaşım Araçlarına Dair Elektronik Bilgi Paylaşım Sistemi Kurulmasına İlişkin Anlaşmayı” imzaladık. Anlaşma, ticaret hacmimizi artırmamız noktasında iki ülkeye önemli katkılar sağlayacaktır.

Savaşa rağmen ivmesini kaybetmeyen karşılıklı ticari ve ekonomik ilişkilerimizin, Serbest Ticaret Anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle daha da derinleşmesini bekliyoruz."

Ömer Bolat kimdir?

   Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü'nden 1984 yılında mezun olan Ömer Bolat, Yüksek lisans eğitimini Avrupa Entegrasyonu alanında Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde tamamladı. Almanya-Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsünün yüksek lisans düzeyindeki Uluslararası Ekonomi ve İşletme programından mezun olan Bolat, doktorasını Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsünde tamamladı. 2014 yılında Doçent, 2019 yılında ise Profesörlük unvanını alan Ömer Bolat, Eylül 2015 – Eylül 2020 tarihleri arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde Uluslararası Ekonomi, Yönetim, İşletme ve Girişimcilik alanında Yüksek Lisans dersleri vermiştir. 1 Ekim 2020 tarihi itibarıyla İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Bölümünde Öğretim Üyesi olarak göreve başlamıştır. MÜSİAD Yönetim Kurulundaki 15 yıllık görev süresi içinde 7 yıl Genel Sekreter, 4 yıl Genel Başkan Yardımcısı ve 4 yıl süresince MÜSİAD Genel Başkan olarak görev yapan Ömer Bolat, ALBAYRAK Holding A.Ş.’de Genel Koordinatör (CEO) olarak Mayıs 2000’den 2 Haziran 2023 tarihine kadar, 23 yıl boyunca görev yaptı. 2021 ve 2022 yıllarında Altın Lider Ödülleri Yarışmasında “Türkiye’nin En Başarılı CEO’ları – Altın Lider Ödülü”nü kazanan Bolat, 4 Haziran 2023 tarihinden beri Ticaret Bakanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.