Haber

TCMB’den TL mevduatı destekleyecek yeni adım geldi!

Kur Korumalı Mevduat’tan Türk Lirası mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlara bir yenisi eklendi. Merkez Bankası bankalara uygulama talimatı gönderdi. Detaylar işte sizlerle...

Kur Korumalı Mevduat faizinde alt sınırının, politika faizinin yüzde 80’inden yüzde 70’ine indirilmesi kararı alındı. Ayrıca yeni ve yenilenen KKM hesaplarında ise “ek getiri” ödemesi yapılamayacağı bankalara uygulama talimatı ile birlikte bildirildi.

TCMB’den yeni karar!

Kur Korumalı Mevduat’tan Türk Lirası mevduata geçişin desteklenmesi ve aynı zamanda da KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlara bir yenisi eklendi. TCMB bankalara gönderdiği uygulama talimatı ile birlikte KKM hesaplarına uygulanan faiz oranın alt sınırı, politika faiz oranının yüzde 80’inden yüzde 70’ine indirildi.

Kur Korumalı Mevduat’tan Türk Lirası mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlar hız kesmeden devam ederken, Merkez Bankası’nın bankalara gönderdiği uygulama talimatıyla KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, politika faiz oranı yüzde 70’ine indirildi. Vade sonunda TCMB tarafından ödenecek kur farkı tutarı ise, politika faizi esas alınarak hesaplanmaya devam edilecek.

Yeni açılacak ve yenilenecek hesaplar için “ek getiri” ödemesi yapılamayacağı bildirilen talimatla birlikte KKM hesaplarında azalmanın hızlanması ve bu süreçte TL mevduatların payının artması hedefleniyor.

Söz konusu değişikliklerin ise  22 Temmuz 2024’ten itibaren geçerli olacağı söyleniyor