Haber

SSD fiyatlarındaki düşüş son buluyor! Bundan sonra fiyatlar artacak!

Bir süredir devam eden SSD fiyatlarındaki düşüş artık son buluyor. Bu aşamadan sonra SSD fiyatları artmaya başlayacak.

Bir süredir devam eden SSD fiyatlarındaki düşüş artık son buluyor. Bu aşamadan sonra SSD fiyatları artmaya başlayacak. En azından bu durum Samsung için bu şekilde olacak. Çünkü şirket 2024 yılından itibaren her çeyrekte %20 oranında artırma kararı aldı.

Samsung, dünyanın şuan için en büyük flash bellek üreticisi olarak dikkat çekiyor. Buna nazaran Samsung, NAND flaş toptan fiyat satışlarını 2024 yılından itibaren her çeyrente %20 oranında artırma kararı aldı. Karara göre ilk 2 çeyrekte artacak olan fiyatlar sonraki çeyreklerde ise duruma göre yeniden değerlendirilecek.

Samsung’dan şok adım

Ram ve SSD fiyatlarındaki düşüşler artık devam etmeyecek mi? Çip pazarının kendisini toplaması ile birlikte çip üretim krizinin son bulduğu bu dönemde hızlı bir şekilde SSD fiyatları da düşüş göstermişti. Her geçen gün daha fazla düşen fiyatlar artık duracak ve düşmeyi bırakacak. Bunun en somut göstergesi ise Samsung tarafından alınan karar. Samsung artık %20 oranında her çeyrek dilimde zam yapma kararı aldı. Bu durumda fiyatların artık azalmayacağı ve artacağı düşünülmeye başlandı.