Haber

Salı Gecesi İndirim Gelen Benzin ve Motorin Fiyatlarına Cuma Günü İtibaren Zam Bekleniyor!

Brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatları da indirim veya zam haberleriyle değişkenlik göstermeye devam ederken bu defa zam haberi gündeme geldi. İşte sizlerle benzin ve motorine uygulanacak zamla ilgili bilgiler ve güncel akaryakıt fiyatları…

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişiklikler akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Peki, benzin motorin fiyatları ne kadar? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Benzin, motorin ve dizel yakıt fiyatlarına zam veya indirim geldi mi? Bugün (23 Ekim 2024 Çarşamba) güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? gibi soruların yanıtlarını ve daha fazlasını bulabilirsiniz.

Benzin ve Motorine Ne Kadar Zam Gelecek?

Son olarak, salı gecesi Benzine 1,87 TL, Motorine 1,65 TL indirim yapılarak pampalara yansımasının ardından Benzin ve Motorin Fiyatları için zam sinyalleri verildi. Yapılan açıklamalara göre 25 Ekim 2024 Cuma gününden itibaren geçerli olacak şekilde Benzin ve Motorin Fiyatlarına 1 TL zam uygulanması bekleniyor. Bugün (23 Ekim 2024 Çarşamba) güncel akaryakıt fiyatları ise şu şekilde;

İstanbul Avrupa Yakası’nda

Benzin Litre Fiyatı: 42,81 TL

Motorin Litre Fiyatı: 41,89 TL

LPG Litre Fiyat: 25,35 TL

İstanbul Anadolu Yakası’nda

Benzin Litre Fiyatı: 42,68 TL

Motorin Litre Fiyatı: 41,82 TL

LPG Litre Fiyatı: 24,85 TL

Ankara’da  

Benzin Litre Fiyatı: 43,21 TL

Motorin Litre Fiyatı: 42,40 TL

LPG Litre Fiyatı: 25,29 TL

İzmir’de

Benzin Litre Fiyatı: 43,65 TL

Motorin Litre Fiyatı: 42,91 TL

LPG Litre Fiyatı: 25,91 TL

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, birçok faktörün etkisi altında şekillenmektedir.  Söz konusu fiyatlar, tüketiciye ulaşmadan önce birçok aşamadan geçer ve maliyet ortaya çıkar. Akaryakıt fiyatları, küresel petrol piyasaları, döviz kurları, vergiler, üretim maliyetleri, dağıtım maliyetleri ve rekabet gibi birçok faktörün etkisi altında şekillenmektedir.

Ülkemizde benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunmaktadır. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış kapsamında hesaplanmakta.