Haber

Otomotiv Sektöründe Yeni Dönem: Otomobil Satışlarında Artık Bu Uygulama Zorunlu Olacak!

Emlak sektöründe büyük yankı uyandıran uygulama, sonunda otomotiv sektörüne de taşınıyor. Yıl başından itibaren emlak ilanlarında zorunlu hale gelen bu uygulama artık otomobil ilanlarında güvenilir hale getirecek. Ayrıntılar işte sizlerle…

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, emlak sektöründe uygulamaya alınan doğrulanmış ilan uygulamasının otomotiv sektöründe de aynı sistemin uygulanacağını belirterek, bu sayede tüketicilerin daha güvenilir ve doğru bilgilere ulaşılabileceğini söyledi. Çalışmaların son aşamasına gelindiğini açıklayan Gürcan, uygulamanın süreci ile ilgili açıklama yaptı. Peki doğrulanmış ilan nedir? Otomotiv sektöründe neler değişecek? Uygulamanın faydaları neler olacak?” gibi soruların yanıtlarını ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz…

Doğrulanmış İlan Uygulaması Nedir?

İlk olarak emlak ilanlarında yürürlüğe giren ve büyük yankı uyandıran doğrulanmış ilan uygulaması, ilan verenlerin kimliklerinin ve ilanın doğruluğunun sistem tarafından teyit edildiği bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde tüketiciler, ilanların güvenilir olup olmadığını kolayca kontrol edebilir ve bu durumda da dolandırıcılık riskini azaltabilir.

Sahte emlak ilanlarının önüne geçmeyi hedefleyen doğrulanmış ilan uygulaması, yılbaşından itibaren zorunlu olacağı belirtilirken, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, uygulamanın otomobil satışlarında da devreye alınacağına dikkat çekerek, çalışmanın bitmek üzere olduğunu tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra, doğrulanmış ilan uygulamasının otomobil satışlarında da zorunlu olacağını belirtti.

Gürcan, “bu sistemi aynı şekilde otomobilde de başlatıyoruz. e-Devlet üzerinden girerek sahip olduğunuz aracın, ilanını vermekle ilgili bir çalışmamız var. O da bitmek üzere, önümüzdeki aylarda yürürlüğe girecek.” dedi.

Tüketiciyi yanıltan sahte emlak ilanlarının önüne geçmek için hazırlanan doğrulanmış ilan uygulamasının, ocak ayından itibaren zorunlu olacağı söylenirken, uygulamayla birlikte, sadece TC kimlik numarası onaylanmış kişiler ve yetki belgesi olan firmalar ilan verebileceği aktarıldı. “Peki bu durum otomotiv sektöründe neler değiştirecek?” diyorsanız bu soruyu kısaca şu şekilde özetleyebiliriz.

Otomotiv sektöründe neler değişecek?

İlanların doğruluğu teyit edileceği için tüketiciler, araçların gerçek durumu hakkında daha doğru bilgiye sahip olacak ve bu şekilde şeffaflık artacak

Sahte ilanların önlenmesiyle birlikte tüketicilerin ikinci el araç alım satımlarına olan güven artacaktır. Önemli husus ise dolandırıcılık olayları azalacaktır. Bu uygulama sonrasında ise tüketici memnuniyeti artarak, sektörün güvenilirliği artacaktır: 

Otomotiv sektöründe hayata geçirilecek olan doğrulanmış ilan uygulaması, sektörde şeffaflığı artırarak tüketicilerin daha güvenli alışveriş yapmasını sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.