Haber

Otel rezervasyonu ve uçak bileti satışlarında İstanbul zirvede

2023 istatistiklerine göre, bu yıl İstanbul, uçak biletleri, araç kiralamaları ve otel rezervasyonları kategorilerinde en yüksek talep alan şehir olarak öne çıktı.

Otobüs bileti satışları incelendiğinde, Ankara yılın en popüler destinasyonu. Uçak biletleriyle ilgili verilere bakıldığında ise satılan biletlerin yüzde 29'u İstanbul'a yönlendirildiği görülüyor. İstanbul'u sırasıyla Ankara ve İzmir takip ediyor. 

Yurtdışı uçuşlarında ise, en çok tercih edilen rotalar sırasıyla Lefkoşa, Bakü ve Belgrad oldu. 2023'te vizesiz destinasyonlara olan ilginin yüksek olduğu görülüyor. 

Uçakla seyahat edenlerin yüzde 59'unun erkek olduğu belirtiliyor. 35-45 yaş aralığındaki yolcuların çoğunlukta olduğu bir yılda, seyahat edenlerin yüzde 82'si tek yönlü uçak bileti tercih etti. 

Yılın en düşük uçak bileti ne kadar?

Yılın en düşük uçak bileti, İzmir-Adana rotası için tek kişilik olarak 145 TL'ye alındı, en yüksek fiyatlı bilet, İstanbul-Şanghay rotası için 110 bin TL'ye satıldı. 

Uçak bileti alanların yüzde 71'i yalnız seyahat etmeyi tercih etti. Enuygun'dan bilet alan kullanıcılar toplamda 3 milyar 121 milyon 951 bin 272 kilometre yol kat etti.

Otel rezervasyonlarına bakıldığında, ekonomik oteller, aile otelleri, spa otelleri ve balayı otellerinin yıl boyunca en çok tercih edilen konseptler olduğu görülüyor. Yüzde 60 oranında 2 kişilik otel rezervasyonlarının yaygın olduğu 2023 yılında, çocuksuz rezervasyonlar tüm rezervasyonların yüzde 91'ini oluşturuyor.

En pahalı otel rezervasyonu Bodrum'da

En pahalı otel rezervasyonu, 4 kişilik ve 15 günlük bir Bodrum tatili için 768 bin TL olarak gerçekleşti. En uygun fiyatlı rezervasyon ise, tek kişilik ve tek gecelik bir İstanbul seyahati için 100 TL'ye yapıldı. 

Yılın en uzun otel rezervasyonu Dubai'de 30 günlük bir seyahat iken, en kalabalık rezervasyon ise 9 kişilik bir grup için yapıldı.