Haber

Ons altın rekora koştu! İslam Memiş, ‘Çarşamba’yı İşaret Ederek, Gram Altın Tahminini Açıkladı.

Fed faiz kararı toplantısı öncesi yükselişine hız kesmeden devam eden altın fiyatları, yatırımcıların radarında yer alırken, bu sabah ons altın rekor seviyeye yükseldi. Ekonomist İslam Memiş ise 18 Eylül Çarşamba saat 21.30'u işaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Piyasaların gözü kulağı, ABD Merkez Bankası Fed’in yarın başlayacak ve iki gün sürecek toplantıda olurken, Ons altın bu sabah rekora koştu. Peki Gram Altın, Çeyrek Altın bugün (16 Eylül Pazartesi) ne kadar oldu? İşte sizlerle altın gruplarının fiyatları ve İslam Memiş’in gram altın tahmini…

Memiş’ten FED Faiz Kararı Öncesi Gram Altın Tahmini Geldi!

FED’in faiz kararı dünya çapında merak konusu olurken FED’in faiz indirimi beklentileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Piyasalar o kadar çok pohpohlama bir fiyat içerisine girdi ki” diyerek şu şekilde açıklama yaptı;

FED’in tüm cephanesini tek bir toplantıda kullanmayacağı yönünde değerlendirmede bulanan uzman isim, "18 Eylül akşamında Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimi yapması cepte. 50 baz puan indirimi de yapabilir ama bu kadar maceraya gireceğini düşünmüyorum” diyerek FED’in piyasayı biraz daha oyalayacağını ve 25 baz puanlık faiz indirimi yapacağına dikkat çekti.

“Yıl sonu için beklentim 3000-3500 lira arasında"

Fed Başkanı Powell'ın basın toplantısının ardından kar satışlarının başlamasını beklediğini dile getiren Memiş, Powell'ın basın toplantısından sonra, yani saat 21.30'dan sonra, satışları görmeye başlayacağına dikkat çekerek, ons altın için "Fed toplantısına kadar 2596, 2606 ve 2616 dolar seviyelerine kadar yükselişler görülebilir” açıklamasında bulundu.

Fed toplantısına kadar 2596, 2606 ve 2616 dolar seviyelerine kadar yükselişler görülebileceğini belirten uzman isim, “yıl sonu beklentimiz 2600 dolar seviyesinde diyerek, son 10 günde altının 100 dolar artış kaydetmesini sürpriz olacağını ve altının 2000 dolar seviyesinin altına düşmeyeceğini öngördüğünü açıkladı.

Gram altın 2788 lira seviyesinden başlattığı yükseliş trendini 2850 seviyesine kadar devam ettirdiğini belirten Memiş, Fed toplantısından sonra ons altındaki harekete göre gram altın da bir hareketlenme gösterecek diyerek, Yıl sonu için beklentisinin “3000-3500 lira arasında" olduğunu açıkladı.

Gram Altın, Çeyrek Altın Ne Kadar?

Yurt içinde ise Gram Altın fiyatı haftanın ilk gününde Kapalıçarşı serbest piyasada 2.792 TL olurken, Çeyrek Altın 4.701 TL, Cumhuriyet Altını da 19.460 TL oldu.

NOT: Haber kanalımızda yer alan hiçbir bilgi kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Söz konusu açıklamalar güncel veriler ışığında ortaya çıkan olası tahminlerdir.