Haber

Öğretmenlik Mesleği Kanunu ile Öğretmenlere Büyük Avantaj: 10.000 TL'ye Varan Ek Ödeme

Uzun süredir beklenen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM’nde kabul edilerek yasalaştı. Yeni düzenlemeyle birlikte öğretmenlerin kariyerlerinde önemli değişiklikler yaşanarak, 10.000 TL'ye Varan Ek Maaş imkanı sunulacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilerek yasalaşan kanunla birlikte öğretmenler için üç farklı kariyer basamağı oluşturuldu: öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen. Bu basamaklar, öğretmenlerin deneyimleri, başarıları ve aldıkları ek eğitimler doğrultusunda ilerleyecekleri bir kariyer yolu çizerken, 230 bin öğretmene, görev yaptığı okul, branş ve aldığı ek eğitimlere göre 10.000 TL'ye kadar ek maaş verileceği açıklandı. Ayrıntılar işte sizlerle…

Öğretmenlik Mesleği Kanunu ile Öğretmenlere Büyük Avantaj

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM’nde kabul edilerek yasalaştı. Yeni düzenlemeyle birlikte öğretmenlerin kariyerlerinde önemli değişiklikler yaşanacağı belirtilirken, kanunda yer alan bilgiler ise şu şekilde;

Uzman öğretmenlik için 10 yıl öğretmenlik yapma şartı getirilirken, 10 yıl uzman öğretmen olarak görev yapanlara başöğretmen unvanı verileceği ve 20 yıllık hizmet süresini dolduran öğretmenler doğrudan başöğretmen unvanını alabileceği açıklandı. bu durumda da daha önce uygulanan kariyer basamakları sınavı ise kaldırıldı. Yani, yeni düzenlemeyle birlikte, öğretmenlerin kariyer basamakları artık hizmet yılına göre planlanacak.

Konuyla ilgili Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre ise bu kanun sayesinde yaklaşık 230 bin öğretmene başöğretmen olma fırsatı sunulduğu ve bu öğretmenlere 10 bin TL'ye kadar ek maaş ödeneceği bilgisi yer alıyor.

Öğretmene Şiddet Cezası Artırıldı!

Alınan kararda Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere karşı işlenen suçlarda cezalar artırılarak, Öğretmenlere yönelik “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnme” gibi suçlar işlendiğinde, cezalar yarı oranında artırılacağı dikkatleri çekerken, bu suçlar için verilen hapis cezaları ertelenmeyecek ve ertelenme hükümleri uygulanmayacağı bilgisine ulaşıldı.  

Ayrıca; sözleşmeli öğretmenler, can güvenliği ve sağlık mazeretleri dışında, üç yıl süreyle başka bir yere atanamayacağı açıklanırken, Bunun yanı sıra, aile birliği mazereti nedeniyle yer değiştirme talebinde bulunulduğunda, sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenin eşi, öğretmene tabi olacağı belirtildi.