Haber

Netflix abone sayısını 5 milyonun üzerinde arttırdı! Gelir Tahminini ise 10,3 Milyar Dolara Çıktı!

Son zamanlarda yükselen abonelik fiyatlarıyla gündeme gelen Netflix bu zamlara rağmen rekor sayıda yeni abone sayısı ile dikkatleri çekti. Abonelik ücretlerine Türkiye'de bu yıl ikinci kez zam yansıtan şirketin kazancını duyan inanmayacak.

Dijital yayın platformları arasında en popüler olan Netfix, yılın üçüncü çeyreğinde 5 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip oldu! abone sayısı yıllık yüzde 14,4 artışla 282,72 milyona ulaşan Netflix’in yıl sonu için gelir tahmini ise oldukça şaşırttı.

5 Milyonun Üzerinde Abone Kazandı

Netflix, üçüncü çeyrekte 5 milyonun üzerinde yeni abone kazanarak dikkatleri çekti. Abone sayısı yıllık yüzde 14,4 artışla 282,72 milyona ulaşan şirketin, yıl sonu için gelir tahminini 10,3 milyar dolar olarak belirlenirken, bu tutar üzerinden net kar tahminini ise 1,8 milyar dolar olarak belirledi.

Netflix'in üçüncü çeyrek gelirleri, geçen yılın aynı dönemi baz alındığında yüzde 15 artışla 9,8 milyar dolara ulaşırken, geçen yıl söz konusu rakam 8,5 milyar dolar olarak belirlenmişti. Ayrıca şirketin net karı ise, geçen yılın üçüncü çeyreğine kıyasla yaklaşık yüzde 41 artış göstererek 2,4 milyar dolara yükseldi. Söz konusu rakam geçen yıl 1,7 milyar dolarken, hisse başına karı ise 3,73 dolardan 5,4 dolara yükseldi.

Son zamanlarda yükselen abonelik fiyatlarıyla gündeme gelen Netflix bu zamlara rağmen rekor sayıda yeni abone sayısı ile dikkatleri çekti. Netflix'in abone sayısı ise yılın üçüncü çeyreğinde 5,07 milyon artarken; şirketin hisse başına karı da aynı dönemde 3,73 dolardan 5,4 dolara yükseldi.

Dünya genelindeki abone sayısı da artan şirketin toplam abone sayısı yıllık yüzde 14,4 artarak 282,72 milyona yükseldi.