Haber

Meteoroloji uyardı! O bölgelerde toz taşınımı ve yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu raporuna göre, bazı bölgelerde toz taşınımı ve yağış bekleniyor.

Meteoroloji raporlarına göre bugün Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor. Bu durum, bölgede olumsuz koşulların oluşabileceği anlamına geliyor. Yetkililer, halkın bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olmasını istiyor.

Nerelerde yağış bekleniyor? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Van hariç), Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Kastamonu ve Sinop çevreleri, Kahramanmaraş, Antalya’nın iç ve batı kesimleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminde yağmur ve sağanak yağışlar olacak.

Ayrıca İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklentisi var. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve iç kesimlerde yer yer pus ve sis oluşabileceği, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.