Haber

MEB, İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında personel alımı yapılacağını duyurdu!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında görevlendirilmek üzere temizlik personelini alınacağını duyurdu. Ayrıntılar işte sizlerle...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki temizlik sorununa değinerek MEB bünyesine personel alımı yapılacağını duyurdu. Yapmış olduğu açıklamada alımlar hakkında bilgi verdi. "Peki MEB bünyesine temizlik personeli alımı ne zaman yapılacak?" diyorsanız sorunun yanıtı haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Bakan Tekin’in temizlik personeli alımı yapılacağını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kamuoyunda gündem olan okullardaki temizlik görevlisi soruna açıklık getirerek, “45 bine yakın okurlarımızda kadrolu temizlik elemanımız mevcut. Kalan okullarda taşeronlar üzerinden hallediyorduk. Taşeronlar kadroya geçtikten sonra sorun başladı” diyerek, 120 bin personel yarı zamanlı görevlendirildiğini açıkladı.

İş Gücü Uyum projesi ile ilgili açıklama yapan Bakan Tekin, “Bu projeye iş gücü uyum projesine başvuru çok sınırlı kaldı. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen yüzde 25'i anca doldurulabildi” diyerek MEB bünyesine 30 bin ilave temizlik personeli için istihdam hakkı tanınacağını, şu bilgileri vererek aktardı;

Bakan Tekin, Pazartesi itibarıyla çarşamba günü 30 bin personel alınacağını, gelecek hafta ise ek olarak personel alımı yapılacağı duyurdu.

Bu durumda da 23 Eylül Pazartesi günü 30 bin personel alımı sonrasında MEB tarafından yeni ilan yayımlanması bekleniyor. İlan yayınlanması ile birlikte haber kanalımızda bu konuya yer verilecektir.