Haber

Kripto Piyasası İçin Kritik Tarih: Ocak 2025! İşte Kripto Varlık Düzenlemelerinde Son Durum

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Genel Sekreter Yardımcısı Elif Gönençer'den Kripto Varlık düzenlemeleri hakkında kritik açıklama geldi. Gönencer’den gelen açıklamalar; kripto varlık yatırımcıları için yeni bir dönemin kapılarını açacağını gösteriyor.

TSPB Genel Sekreter Yardımcısı Elif Gönençer, kripto varlıklarla ilgili beklenen ikincil düzenlemelerin Ocak 2025'te hayata geçirileceğini açıklayarak, yeni düzenlemelerin kripto varlık piyasasını daha şeffaf, güvenilir ve denetlenebilir hale getireceğini belirtti.  Ayrıntılar işte sizlerle…

Kripto Varlıklar İçin Detaylı Düzenlemeler Yolda

Kripto varlıkların hızla büyüyen ve giderek daha fazla ilgi gören bir yatırım aracı haline gelmesiyle birlikte, düzenleme ihtiyacı da bir hayli artarken, mevcut düzenlemelerin genel çerçevesini çizen ilk adımın atılmasının ardından, sektörün daha detaylı bir şekilde şekillendirilmesi için ikincil düzenlemelerin hayata geçirileceğini duyuran Gönençer şu bilgileri aktardı;

Kripto varlıklara ilişkin yasa kapsamında çıkarılacak ikincil düzenlemelerin, yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren 6 ay içinde devreye alınacağını belirten Gönençer, bu sayede kripto piyasalarında yerli ve yabancı yatırımcılar için daha güvenli ve şeffaf bir yatırım ortamının sağlanacağına dikkat çekerek, kripto kanununun Türkiye'nin uluslararası kripto piyasalarındaki konumunu belirlemesi açısından önemli bir rol oynadığını aktardı.

Ne Zaman Yürülüğe Girecek?

Bu düzenlemeyle dijital varlıklarla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten TSPB Genel Sekreter Yardımcısı Elif Gönençer, birçok ülkenin de önüne geçildiğini vurgulayarak Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) ikincil düzenlemeler üzerinde çalıştığını belirtti.

Sadece kanunun çıkmış olmasının yeterli olmadığını belirten Göençer, “burada sürece ilişkin asıl resmi ortaya koyacak olan ikincil düzenlemeler. Çünkü kanun genel bir çerçeve çiziyor ama düzenlemeler işleyişi belirleyecek. İkincil düzenlemeler için Ocak 2025'i bekliyoruz. İkincil düzenlemeler, süreçlerin daha net, şeffaf ve güvenilir bir çerçevede ilerlemesine önemli katkılar sağlayacak" diyerek; kripto varlık yatırımcıları için yeni bir dönemin kapılarını açacağının sinyallerini verdi.

Çalışma grubu kurulduğuna değinen Gönençer; SPK'nin talimatıyla bir çalışma komitesi kurduklarını dile getirerek, “düzenli toplantılar yaparak, SPK, TÜBİTAK, Mali Suçları Araştırma Kurulu, Merkezi Kayıt Kuruluşu ile kripto varlık hizmet sağlayıcılarının temsilcilerini bir araya getiriyoruz. Görevimiz, ekosistemi bir arada tutarak bilgi, görüş ve değerlendirmeleri taraflara aktarmak.” Dedi.