Haber

Kredi Kartı Limitlerini Düşürenlere Kötü Haber! Bu Karar Kaşsında Şok Olacaksınız!

Kredi Kartında limit karmaşası gündemden düşmüyor. İlk önce, 750 TL’lik savunma sanayii payı için limit düşüren kart kullanıcıları karar ertelenince bu defa limit artışı için bankların yolunu tuttu. Peki limit artırmak isteyenleri neler bekliyor? İşte detaylar…

100 bin TL ve üzeri kredi kartlarından 750 TL’lik savunma sanayii payı alınacağı gündeme gelmişti. Bunu duyan kart kullanıcıları kart limitlerini düşürmek için bankaların yolunu tuttu. 750 TL’lik savunma sanayii payı için Meclis’te görüşmeler ise 2025 yılına ertelendi. Pay kesintisi yapılmayacağını öğrenen kart kullanıcıları bu defa limit yükseltmek için başvurdu.

“Limit Artıramayacak”

100 bin TL ve üzeri kredi kartlarından alınması planlanan 750 TL’lik savunma sanayii payı alınacağı haberinin ardından, 750 TL’lik katkı payı alınacağını duyan vatandaşlar limitleri 100 bin TL’nin altına çekmek için bankaların yolunu tutmuştu. Ancak, Düzenlemenin ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından limitlerini yeniden 100 bin TL üzerine çıkarmak isteyen vatandaşların sorun yaşadığı ortaya çıktı.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram Kredi kartı limit güncellemesiyle ilgili milliyet.com.tr’de yapmış olduğu açıklamasında şu bilgileri verdi;

Uygulanan sıkı para politikasıyla birlikte kredi kartı limitlerinin gözden geçirileceğini zaten önceki yorumlarımızda bahsediyorduk diyen Bayram, “Savunma sanayii fonuyla birlikte bazı vatandaşlarımız limitlerini 100.000 TL’nin altına düşürerek 750 TL ödememek için işlem yaptılar. Limitlerini yenilemek isteyenler ise bazı sorunlarla karşılaşılabiliyorlar. Limit yükseltmede, bankalar gelir beyanıyla birlikte kredi kartı limitlerini tekrar yeniliyorlar. Maalesef birçok kişi tekrar limitlerini artırmak istediğinde şu anda artıramayacaklar” açıklaması geldi.