Haber

Kış Ayı Öncesinde Elektrik ve Doğalgaza Zam Gelecek Mi?

Yaklaşan kış ayları öncesi gözler doğalgaz ve elektrik tarifeleri kamuoyunun gündemine girdi. Vatandaşlar, kış ayları öncesi, doğalgaz ve elektrik tarifelerine zam gelip gelmeyeceğini merak etmeye başladı. “Peki Elektrik ve Doğalgaza zam gelecek mi?” Diyorsanız Ayrıntılar işte sizlerle…

Gözler, doğalgaz ve elektrik tarifelerinde yer alırken, sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), ekim ayı için elektrik tarifelerinde değişiklik yapmadığı bilgisine ulaşılırken, söz konusu tarife ise üç ay için geçerli olacak….

Elektrik ve Doğalgaza Zam Gelecek Mi?

Yaklaşan kış ayları öncesi gözler doğalgaz ve elektrik tarifeleri kamuoyunun gündeminde büyük bir yer kaplarken elektrik ve doğalgaz kullanıcıları kış ayı öncesinde tarifelere zam gelip gelmeyeceğini araştırmaya başladı. Sektör kaynakları ise maliyetlerde olağanüstü bir artış yaşanması durumunda ve gerekli görülmesinde bu süre içerisinde tarifelerde değişikliğe gidilebileceğinin sinyallerini verdi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ) ise ay sonunda doğalgaz toptan satış tarifesini açıklaması bekleniyor. Ayrıca, tarifelerin enflasyona doğrudan etkisi baz alındığında doğalgaz fiyatlarında konut aboneleri için herhangi bir artış yapılmaması öngörülüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise fiyat ayarlamalarını enerji fiyatlarının enflasyona etkisini de göz önünde bulundurarak yaptıklarını daha önce açıklamıştı.