Haber

Kartı Limitleri ve Savunma Sanayi Fonu Karmaşası: Bankalardan Uyarı Mesajı Geldi!

Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na katkı payı ödenmesiyle ilgili yapılan düzenleme, kredi kartı kullanıcılarını tedirginliğe neden olurken, vatandaşlar kart limitlerini değiştirmek için bankaların yolunu tuttu. Bankalar ise konu hakkında uyarı mesajları göndermeye başladı.

100 bin lira ve üzeri limite sahip kredi kartlarından yıllık 750 lira katkı payı alınmasını içeren düzenleme ile ilgili yapılan açıklamalardan sonra, vatandaşları harekete geçerken, banklar bu teklifin henüz yürürlükte olmadığını belirterek, müşterilerini bilgilendirmeye başladı. Konuyla ilgili ayrıntılar işte sizlerle…

Bankalar Otomatik Uyarı Mesajları Göndermeye Başladı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan kanun teklifinde yer alan limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na katkı payı alınması vatandaşlar arasında karmaşaya neden oldu. Kredi kartı limitlerini düşürmek isteyen vatandaşlar bankaların yolunu tutarken; birçok banka müşteri hizmetleri numaralarına yasa teklifinin yürürlükte olmadığına dair otomatik mesaj göndermeye başladı.

Bankalar kullanıcılarına "Kredi kartlarına savunma sanayine ilişkin katkı payı alınması için yapılan düzenleme TBMM sunulan kanun teklifi olup henüz yürürlükte olmadığını, basında ve sosyal medyada yayınlanan haberlerle ilgili olarak henüz yürürlüğe girmiş bir düzenlemenin bulunmadığını belirtmek uyarı mesajını bıraktı.