Haber

İslam Memiş bomba tahminini yaptı: Gram altın düşecek mi?

Finansal analist İslam Memiş, gram altının devam eden yükselişiyle ilgili değerlendirmesinde önemli tahminlerde bulundu. Açıklamasında ise "Yeni yıl öncesinde bir kez daha alım yapmak için uygun bir fırsat ortaya çıkacak" şeklinde tarih verdi. İşte Memiş’in gram altın hakkındaki görüşleri...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki yükselişi değerlendirerek önemli analizlerde bulundu. Memiş, "Altın, ons başına 2000 dolar seviyesinin üzerine çıkmak için güçlü bir eğilim sergiliyor. Ancak asıl önemli olan nokta, 2057 doların ötesine geçilip geçilemeyeceği ve ardından 2080 dolar direnç seviyelerinin kırılıp kırılamayacağıdır" dedi.

Gram altının güncel durumu ne yönde?

İslam Memiş, kısa vadeli ons altın takibini değerlendirirken "1980-2080 dolar aralığı şu anki odak noktamız. Bu nedenle, 2000 dolar seviyesi altına düşüp düşmeyeceği sorusunu yakından takip ediyoruz. Şahsi görüşüm yıl sonuna kadar ons altının tekrar 2000 dolar seviyesinin altına gerileyeceği yönünde" şeklinde konuştu.

Memiş ayrıca, gram altının TL fiyatındaki gelişmelere de değindi. "Gram altın, şu anda 1900 TL seviyesi üzerinde tutunmaya çalışıyor. Direnç noktası olarak 1920 TL seviyesini göz önünde bulundurmaya devam edeceğim" diyerek gram altındaki hareketliliği izleyeceğini belirtti.

“Yıl sonunda gram altın düşecek”

İslam Memiş, altın piyasasına dair yaptığı değerlendirmede, "1900-2000 TL fiyat aralığında dalgalanacak bir gram altın görebiliriz. Ancak, ons altın nedeniyle yıl sonuna kadar altın gram fiyatının 1900 lira seviyesinin altına düşebileceğini öngörüyorum" ifadelerini kullandı. Uzman, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayarak, "Ben ons altının 1980 dolar seviyesine ulaşmasını beklerdim. Gram altın konusunda ise 1980 doların karşısında bir düşüş beklemeyi tercih ederdim" şeklinde görüş belirtti.

Şunu da ekledi: “Ancak yeni zirveleri keşfetmeden önce, son bir alım fırsatı sunulması bekleniyor. İleri tarihlerde altına yatırım yapanlar, 2.500-2.700 lira seviyelerini görebilirler.“

2024’te gram altının durumu ne olacak?
2024'ün ortalarında 2500 lira seviyesini görmesini beklediğim altın, devamında ise 2700 lira seviyesine çıkabilir. Bu durumda, altın sahiplerinin aceleci davranmaması ve yeni zirveleri beklemeleri önemli olacaktır.