Haber

İşgücü Uyum Programı (İUP) Maaşları Ne Zaman Yatacak?

İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında hizmet veren vatandaşlar, tarafından maşaların yatacağı tarih merak konusu olmaya devam ediyor. Peki, İUP maaşları ne zaman yatacak? Ödemler ne kadar? Ayrıntılar işte sizlerle…

Özellikle, engelliler, gençler, kadınlar, eski hükümlüler ve uzun süre işsiz kalmış kişilerin iş gücüne katılımını ve istihdamı artırmak amacıyla hayata geçirilen İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında hizmet veren vatandaşlar ilk maaş tarihlerinin açıklanacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

İUP Maaşları Ne Zaman Yatacak?

İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında çalışanlar tarafından merak konusu olan maaş ödeme tarihi ile ilgili şu anda resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Maaş ödemeleri, genellikle programın süresi, bütçe durumları ve diğer bazı faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle de İUP maaşlarının önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılması bekleniyor. Bu konu hakkında resmi bilgi gelmesi durumunda haber kanlımızda yer verilecektir.

İUP Ödemeleri Ne Kadar?

İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında yer alan başvuru koşullarını taşıyan adaylar; programların ilk 4 haftası yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftada 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saat (3 gün) olarak planlanmaktadır. Bu durumda da kişilere aylık ortalama 8 bin lira ödeme yapılacak. Ayrıca İUP katılımcılarının kısa vadeli sigorta primleri de karşılanacak.