Haber

İktisatçı Hakan Kara, enflasyonla mücadeleyi değerlendirdi

İktisatçı Hakan Kara, enflasyonla mücadeleyi yorumladı. Topyekûn çabayı işaret eden Kara, Merkez Bankası'nın yalnız bırakıldığını belirtti.

   İktisatçı Hakan Kara, kendi X hesabından enflasyonla mücade hakkındaki görüşlerini paylaştı. Merkez Bankası'nın yalnız bırakıldığını vurgulayan Kara, temel politika aracının kısıtlandığını aktardı.

   Faiz hariç bütün düğmelere basıldığını belirten Hakan Kara, "Bu seviyelerdeki enflasyonla mücadele topyekûn bir çaba gerektirir. Maalesef Merkez Bankası yine yalnız bırakıldığı gibi, temel politika aracı da kısıtlanıyor. Seçime kadar idare etmek için, faiz hariç bütün düğmelere basmak zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı.

   Kara'nın gönderisine gelen yorumlardan bazıları:

Hakan Kara kimdir?

   1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nden mezun olan Hakan Kara, Bilkent Üniversitesi'nde iktisat yüksek lisans programını tamamladı. Daha sonra New York Üniversitesi'nde yine ekonomi üzerine doktora yapan Kara; makroekonomi, Merkez Bankacılığı ve Türkiye ekonomisi üzerine makale ve kitaplar yazdı. Hakan Kara, Türkiye Merkez Bankası'nda başekonomist olarak çalıştı.