Haber

Gram Altın 3 Bin TL’ye Yaklaştı! Kâr Satışlarına ve Düzeltme Hareketlerine Dikkat!

Altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik yatırımcıları biryandan heyecanlandırırken, biryandan da bu durum karşında ne yapacağını araştırmaya başladı. Alım zamanı konusunda soru işaretleri yaşan yatırımcılar için kritik açıklamalar uzman isimden geldi. Ayrıntılar işte sizlerle…

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "Altın fiyatlarındaki yükseliş beklentimiz devam ediyor" diyerek, altının akıbeti ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yatırımcılar ve altına yatırım yapmayı düşünenler altın ile ilgili beklentileri haberimizin devamında bulabilir…

Altının Yönü Ne Olacak?

Yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü altına talep arttı. Özellikle de Amerika Birleşik Devletleri'nde seçimler yaklaşırken Ortadoğu'da artan gerginlik de eklenince ons altın kritik seviyeyi geçti. 2 bin 700 doları aşarak tarihi zirveye yükseldi. Bu durum karşısında ise gram altına gram altın 3 bin TL'ye yaklaştı.

Gram altın yıla 2 bin liranın altında başlayarak bu hafta 2990 lirayı test etti. Uzmanlara göre altın fiyatı üzerinde birkaç gelişme etkili olacağı yönünde tahminler gelirken, bunlardan birinin Amerikan Merkez Bankası'nın faiz kararları. Fed'in faiz indirimlerine devam etmesinin fiyatı artırabileceği yönünde olurken, ikinci olasılık ise Amerika'daki seçimler ve İsrail ile İran arasındaki çatışmalar olacağı yönünde.

A Para canlı yayınında konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altının son durum ile ilgili şu bilgileri aktardı.

Memiş, Orta ve uzun vadede altın fiyatlarındaki yükseliş beklentilerinin devam ettiğine dikkat çekerek, “Bu yılın zirvesi olarak takip ettiğimiz seviye 2780 dolar seviyesi. Geçen hafta düşüşle haftayı tamamlamıştı. Bu haftaya baktığımız zaman da yükselişle haftayı tamamlıyor. 2714 dolar seviyesini ons, 3114 serbest piyasalarda gram altın tarihi zirvelerini yeniden test etti” dedi. Bu seviyelerden alım yapılmasının çok uygun olmadığını düşündüğünü aktaran Memiş, “her ne kadar orta ve uzun vadedeki beklentimiz pozitif yönde olsa da yine kar satışlarını beklemek biraz daha iyi olur diye düşünüyorum” diyerek “Kâr Satışlarına ve Düzeltme Hareketlerine Dikkat” mesajı verdi.

Bu Detaylara Dikkat!

Memiş; “2580-2680 dolar aralığı bizim radarımızda olan fiyatlamaydı. 2680 dolar seviyesinin üzeri kırıldı. Bu nedenle de yıl sonuna kadar 2780 dolar direncini takip ediyor olacağız. Ancak kısa vadede kar satışlarına ve düzeltme hareketlerine dikkat etmek lazım. 2580 dolar destek seviyesi geçerliliğini koruyor. Benim kendi şahsi düşüncem 2580 dolar seviyesine kadar bence beklemenin daha doğru bir karar." Dedi.

Uzman isim tarafından yapılan açıklamalar ve haber kanalımızda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.