Haber

FODER 10. yılını kutladı

Finansal okuryazarlığı hak ettiği düzeye çıkarmak amacıyla 2012 yılında, kurulan Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) 10. yılını kutladı. Törende, FODER Başkanı Atilla Köksal ve Danışma Kurulu Başkanı Özlem Denizmen "Finansal okuryazarlık ilkokul müfredatına girsin" çağrısı yaptı.

Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) 10. yılı üyeler ve paydaşların katılımı ile Denizbank Genel  Müdürlüğü'nde 2 Şubat Perşembe günü kutlandı. Töreninin sunuculuğunu Dr. Artunç Kocabalkan, yaptı. Kocabalkan kendisinin de üye olduğu FODER'in 10 yılda finansal okuryazarlık kavramını Türkiye'nin gündemine soktuğunu söyledi.

Toreni Dr Artunç Kocabalkan sundu

Törene  Murat Sağman, Mehmet Gerz, Koray Kaya, Zekeriya Özürk’ün yanı sıra  iş ve finans dünyasının önde gelen isimleri katıldı. 

PARASINI YÖNETEN HAYATINI YÖNETİR 

Törende konuşan FODER  Yönetim Kurul Başkanı Atilla Köksal, derneğin kurucusu Özlem Denizmen'e teşekkür ederek, "Yıllar önce patenti Özlem Denizmen'e ait olan "parasını yöneten hayatını yönetir" cümlesinin peşine düştüm. Denizmen'in finansal okuryazarlık farkındalığı yaratmak için kurduğu FODER'e hemen üye oldum. 10 yıllık çalışmalarımızın sonucu milyonlarca insana paralarını yönetmeyi ,bütçe hazırlamayı ve tasarruflarını yatırıma dönüştürmeyi öğretmeye çalıştık. Bu uzun yıllara dayanan bir çalışma ve önümüzde daha uzun bir yol var" dedi. 

Foder Yonetim Kululu Başkanı Atilla Köksal Dernegin kurcusu ve Danışma Kululu Başkanı Ozlem Denizmen’e plaket verdi

HEDEFİMİZ FİNANSAL OKUR YAZARLIĞI İLKOKUL MÜFREDATINA SOKMAK 

Hedeflerinin Finansal Okur Yazarlığı ilkokul müfredatına sokmak olduğunu söyleyen Atilla Köksal "Parayı sevsek de sevmesek de onu  tanımak ve doğru kullanmak zorundayız. Aylık gelirini ve giderine bir kenara yazarsan ve bütçe yaparsan hayatını yönetirsin. İnsan ömrü uzadı ve daha da uzuyor. Ortalama bir kişi 60-65 yaşında emekli olursa geriye 20-25 yıllık bir ömrü kalıyor. İşte bu emeklilik günlerini finansal olarak rahat geçirmek için şimdiden birikim ve tasarruf yaparak hazırlanmak gerekiyor" dedi. 

Atilla Köksal Foder Yonetim Kurulu Başkanı

KAMU KURUMLARIYLA İŞBİRLİĞİ HALİNDEYİZ 

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'de finansal okuryazarlık bilincini artırmak için  hem yönetim kurulu olarak hem de derneğin gönüllüleriyle çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Köksal "Kamu kurumlarıyla işbirliği halindeyiz. Önümüzdeki günlerde kamuda yeni çalışmaya başlamış olan memurların finansal okuryazarlık konusunda eğitimleri için hazırladıkları bir projeyi hayata geçireceğiz" dedi. 

ÇİFTÇİDEN, MEMURA FİNANSAL OKURYAZARLIK YAYILMALI 

Törene ev sahipliği yapan Denizbank Hazine ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz, Denizbank olarak çiftçiden, memura kadar finansal okuryazarlığın tüm Türkiye'ye yayılmasını hedeflediklerini belirterek "Tasarruflarımızı yatırıma dönüştürmeliyiz. Yatırım ise finansal okuryazarlık bilinciyle yapılmalıdır, Bu bilinç olmaz ise sonuç felaket olabilir" dedi. 

Denizbank Hazine ve Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz

FODER'in kurucusu ve şu anki Danışma Kurulu Başkanı Özlem Denizmen, 12 yıl önce çarşıda pazarda finansal okuryazarlık dediğimde kimse pek bir şey anlamıyordu. FODER'i kuruşumuzun üzerinden 10 yıl geçti. Bu gün Cumhuriyetimizin 100. yılında kamu ve özel sektör dahil finansal okuryazarlığın konuşulur hale gelmesi beni çok mutlu ediyor. 

DOĞRU YATIRIM YAPARKEN FİNANSAL OKURYAZARLIĞI BİLMEK GEREKİYOR 

Buradan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ferit Şahenk'e çok teşekkür etmek istiyorum. Derneğimizin ilk üyelerinden olmayı hemen kabul etti. Ben de üye sayımızı artırmak için iş ve finans dünyasına gittiğim zaman Sayın Ferit Şahenk'in ismini referans olarak kullandım. Kendisine, tüm üye ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum.

Borsa yatırımcı sayısının 4 milyonu geçmesinin çok umut verici olduğunu ifade eden Denizmen "Doğru yatırım yapmak gerekiyor. Doğru yatırım yaparken de finansal okuryazarlığı bilmek gerekiyor. Türkiye'de kadınların çok önemli bir kısmının bankada hesabı bile yok. Kadınların bankalarda hesabı olmalı. Finansal okuryazarlığın ilkokul müfredatına girmesi gerekiyor. Beyaz Saray'daki bir davette KAGİDER'den övgüyle bahsedilmişti. 2033'e kadar hayalim FODER'in finansal okuryazarlık ve zenginliğin demokratikleştirmesi yolundaki katkılarından dolayı  dünyada övgüyle bahsedilen bir sivil toplum kuruluşu haline gelmesi. .Bütün yönetim kurulumuzu ve üyelerimizi derneğimizin çalışmaları için daha çok aksiyon almaya davet ediyorum” dedi. 

Foder Yonetim Kurlu üyesi İskender Ada

Tören'de FODER Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Köksal tarafından derneğin kurucusu ve Danışma Kurulu Başkanı Özlem Denizmen'e  plaket verdi.  FODER Yönetim Kurulu Üyesi İskender Ada'nın FODER için bestelediği bir şarkıyı seslendirmesiyle tören sona erdi.