Evde Ramen yapmanın püf noktaları: Ramen tarifi ve malzemeleri nelerdir?
Son zamanlarda yapılan paylaşımlarda oldukça sık gördüğümüz Ramen yemeğinin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Ramen, bir kase içerisinde yumurta kullanılarak yapılan noodle çorbasına deniyor.
Ramen yemeği, Uzak Doğu Mutfağı’ndan, Türk mutfağına kadar
girmeyi başarmış bir lezzet olarak anılıyor. Makarna ve erişte
arasında sayılabilen noodle ile yapılan çorba içerisine birbirinden
farklı malzeme giriyor.
Bu sebeple Türk mutfağında çorba içerisinde görmeye alışık
olmadığımız haşlanmış yumurtayı bu çorba içerisinde görmek mümkün.
Peki, Ramen çorbası nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Gelin, hep
birlikte Ramen'in içerisinde neler yer alıyor birlikte görelim.
Uzak Doğu mutfağının vazgeçilmez lezzeti; Ramen
Uzak doğu mutfağının en önemli lezzetlerinden birisi de Ramen'dir. Ramen çorbası, son zamanlarda Türkiye'de de sıklıkla tercih edilen lezzetler arasında yerini aldı. Bunun yanı sıra Ramen yapılışı ile ilgili bilgiler araştırılmaya devam ediyor. Peki, ramen'i evde yapmak mümkün mü? Zaman içerisinde kullanılması gereken malzemeler neler? Bunların hepsine sizin için haberimizde yer verdik.
Ramen içinde olmazsa olmaz malzeme olan Noodle'ın Türk mutfağındaki yeri Bir nevi makarna veya erişteye karşılık geliyor. Dolayısıyla noodle'a marketlerde de rastlamak mümkün. Bir başka olmazsa olmaz malzeme ise çorbanın içerisinde muhakkak et veya tavuk suyunun bulunması. Tarif detaylarında noodlelar buharda piştikten sonra et suyu ile birleştiriliyor. Sonrasında sebzelerin eklenmesiyle birlikte tercihe göre et parçaları ve kayısı kıvamda pişmiş yumurta birleştiriliyor.
Ramen çorbası malzemeleri neler?
Ramen çorbasının olmazsa olmaz malzemeleri ise şöyle;
· 1 parça tavukgöğsü
· 1 paket noodle
· 2-3 adet büyük boy mantar
· 1 adet yumurta
· Zencefil
· Kekik
· Karabiber
· Sarımsak
· Kimyon
· Acı sos
· Yarım çay bardağı soya sosu
Ramen tarifi
Bir parça tavukgöğsü az miktar sıvı yağda kızartılır. Kızaran tavukların içerisine iri iri doğranan mantarlar eklenir. Bu karışımın içerisine soya sosu eklendikten sonra tavuk ve mantarlar ayrı bir yere alınır.
Noodle kaynayan suda haşlanırken, içerisine tarifteki baharatlar ve acı sos eklenir. Bu esnada 7 dakika yumurta haşlanır. Son aşamada ise bütün malzemeler kasede buluşturularak, yumurta servis olarak ortadan ikiye bölünüp üzerine eklenir.