Haber

EURO 2032'nin ev sahibi Türkiye ve İtalya oldu

UEFA, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) ev sahipliğini Türkiye ve İtalya'nın birlikte üstlendiğini duyurdu. Bu önemli karar, UEFA Yönetim Kurulu toplantısının Nyon'daki merkezinde alındı ve akabinde düzenlenen törenle resmiyet kazandırıldı.

Törende, EURO 2028 ev sahipliğinin de Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti tarafından üstlenileceği müjdesi verildi.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, yönetim kurulu toplantısının hemen ardından gerçekleştirilen bu özel törende bir araya gelerek, EURO 2032'nin iki ülke ortaklığına verilmesini kamuoyuna duyurdular.

Başkan Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyet, UEFA Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve Türkiye'nin EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi olan Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ile birlikte bu sevinçli haberi basın mensuplarına duyurmanın mutluluğunu yaşadılar.

5 şehirde gerçekleştirilecek

EURO 2032 Türkiye ve İtalya'daki toplam 10 şehirde düzenlenecek.

İki ülke tek adaylık için hazırladığı dosyalarda 10'ar şehir seçmişti. İki ülke federasyonları yapacakları toplantıların ardından maçların ülkelerinde oynanacağı 5'er şehri belirleyecek. İki ülkeden toplam 20 aday stadın 10'u, UEFA tarafından 2026 Ekim'e kadar açıklanacak.

Her iki ülkede de aynı sayıda grup, son 16 turu, çeyrek ve yarı final maçı oynanacak. EURO 2032'nin açılış ve final maçlarının hangi ülkede oynanacağı ise yapılacak görüşmelerin sonrasında belli olacak.