Haber

Emekli Maaşındaki Fark İçin Açıklama Geldi! İşte Yeni Formül Detayları…

2024 yılında emekli olanların 2025 yılında emekli olacaklara göre yüzde 30 oranında daha fazla maaş alacak olması nedeniyle bu sene dilekçe veren çalışan sayısı bir hayli artış gösterirken, bu artışların önüne geçmek adına bir çalışmanın gündeme geleceği söylendi. “Peki bu formül ne olacak?”

Emeklilik dilekçelerinin yoğunluk artarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamasında "Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz" diyerek bu konu hakkında bir çalışmaların yapılacağının sinyallerini verdi.

Emekli Maaşındaki Fark İçin Konuşulacak Formüller Neler?

Ülke gündeminde büyük yer kaplayan konular arasında yer alan Emekli Maaşındaki Fark Çalışmaları ile ilgili Milliyet'in haberine göre, yapılan çalışmalarda masada konuşulan formüller olduğu fakat harekete geçebilmek için etki analizi raporu beklenildiği bilgisine ulaşılırken, masada konuşulacak formülün aylıkların en yüksek katsayı ile hesaplanmasına yönelik olacağı belirtildi.

Sektör yetkilileri ise, maaşın katsayının en yüksek olduğu dönem baz alınarak hesaplanması formülünün en güçlü seçenek olduğunu işaret etti.

“Yasal Düzenleme Yerine Yönetmeliği Değişebilir”

2027 yılında emeklilik dilekçesi verilse bile alacağı maaşın katsayının en yüksek olduğu dönem baz alınarak hesaplanması formülü en güçlü seçenek olarak masada bulunurken, yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldığı ifade eden, AK Parti kurmayları konuyla ilgili şu bilgileri verdi;

“İnsan bu noktada niye emekli olmak ister? Hak kaybına uğramamak için. Burada yasaya gerek olmayacak büyük ihtimalle. Kimi vatandaş bu hak kaybını yaşıyor kimi vatandaş ise yaşamıyor bu durumun nedenlerine bakılıyor. Etki analizi raporu gelsin onu bekliyoruz, eğer ki bu durumun çok sayıda sigortalıyı etkilemediğini görürsek, yasal düzenleme yerine yönetmeliği değiştirmek ile yetinebiliriz. Çünkü, her kesimde aynı etki yok” yönünde açıklama geldi.