Haber

Elektrikli arabası olanların o çilesi sona eriyor! Şarj yeri arama derdi bitti!

Son zamanlarda oldukça yoğun talep gören elektrikli araçların önünde en büyük problemlerden birisi şarj konusu olurken, elektrikli araçlarınız anında şarj edebileceğiniz yeni sistem devreye giriyor. 16-32 km arası menzil sağlayabilen o sistem ile ilgili bilgiler işte sizlerle...

Bu Sistem Araçlarınızı Anında Şarj Edebilir!

Gelişen teknoloji ile birlikte otomotiv sektöründe bir hayli değişti. Özellikle elektrikli otomobil sektöründe, her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Çevreye duyarlı ve kullanıcılarına daha konforlu sürüş imkanı sunan elektrikli otomobillerin önünde büyük engel teşkil eden, şarj yeri arama soruna çözüm ise sonunda geldi.

Lakin Donanım Haber’de yer alan bilgilere göre, güneş enerjisi çözümleri sunmasıyla bilinen GoSun isimli girişim markası, B elektrikli araçlar için taşınabilir güneş panelli şarj cihazı geliştirdiği bilgisi yer alıyor. Söz konusu sistem açılarak aracın yüzeyini kaplayan bir cihaz olduğu ve cihaz günde 50 km’ye kadar menzil sunabildiği bilgisi verildi.

Açılarak aracın yüzeyini kaplayan bu cihaz elektrikli araçlar için taşınabilir güneş panelli şarj cihazı olarak dikkatleri çekiyor.

Söz konusu bu cihazın aracın tavanına yerleştirilerek açılabilen güneş panellerine sahip olacağı bilgisi ve aracın hareket halinde ya da park halinde otomobilleri şarj etme imkanı sunacağı söyleniyor.

Elektrik otomobillerin şarj sorununa çözüm sağlayacak olan söz konusu cihazın, “GoSun Solar EV şarj cihazı” olduğu ve sistemin otomobillerin tavan rafına kolaylıkla monte edilebileceği bilgisine ulaşıldı.

Bu sistem, araçların herhangi bir şebekeye ihtiyaç duymadan isteklileri alanda kolaylıkla şarj fırsatı sunması amaçlanıyor.

16-32 km arası menzil sağlayabiliyor!

Her türlü hava koşullarına dayanıklı olarak üretilen panellerin hafif ve verimli olduğu da söyleniyor. Kilitlenebilen söz konusu panelin 1200 Watt’a kadar güç üretebildiği bilgisi verildi. Ayrıca, 32 kg ağırlığa sahip güneş şarj cihazının, iki kişi tarafından 20 dakikada kurulabileceği açıklandı.

Elektrikli araç sahiplerine büyük kolaylık sunan güneş panelleri, kullanıcılara günde 48 km’ye kadar menzil fırsatı sunduğu bilgisi dikkatleri çekerken, söz konusu cihazın mevsime ve hava koşullarına göre 16-32 km arası menzil sağlayabildiği bilgisine ulaşıldı.