Elektrik şirketleri zam talebinde bulundu!
Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Erdeniz, sübvansiyon yükü artıyor diyerek zam talebinde bulundu. ”Peki elektrik faturalarına zam gelecek mi?” Detaylar işte sizlerle...
26 aydır sabit elektrik faturası stratejisinin uygulandığına
dikkat çeken Erdeniz, “Elektrikte gerçek maliyetini yansıtacak
fiyatlama politikalarına geçilmesi gerekiyor” diyerek, aylardır
uygulanan sabit elektrik faturası stratejisinin sürdürülemez hale
geldiğini vurguladı.
Sübvansiyon tehdidi!
26 aydır sabit elektrik faturası stratejisinin uygulaması
nedeniyle, Elektrik dağıtım şirketleri, elektrik fiyatlarına zam
yapılması için talebinde bulundu. Elektrik Dağıtım Hizmetleri
Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Erdeniz ise, 26 aydır
sabit elektrik faturası stratejisinin uygulandığını ve bu
stratejinin sürdürülemez hale geldiğine dikkat çekerek konu ile
ilgili şu bilgileri aktardı;
Sabit elektrik faturası uygulamasının sürdürülebilmesi adına, yıl sonuna kadar 5,7 milyar dolar sübvansiyon gerektiğine dikkat çeken Erdeniz, bu durumun Türkiye’nin enerji dönüşümünü ve arz güvenliğini ciddi şekilde tehdit ettiğini dile getirerek, “26 aydır sabit elektrik faturası stratejisini uygulanıyor. Aynı dönemde enflasyon yüzde 300 artmışken elektrik faturaları aynı kaldı. Bu durum da sürdürülebilir olmayan fiyat politikalarının karşılığında 5,7 milyar dolar seviyesinde bir sübvansiyon ihtiyacı doğuyor” dedi
Elektrik dağıtım şirketlerinin Türkiye’nin ekonomi politikalarına destek verdiklerini vurgulayan ELDER Başkanı Barış Erdeniz, artık gerçek maliyetlere dayalı bir fiyatlama politikasına geçilmesi önemine değinerek, “Elektrik dağıtım sektörü olarak elimizden geldiğince destek verdik. Fakat artık bu seviyelerde, bu konunun enerji arz güvenliğini tehdit etmemesi için gerçek maliyetli fiyatlama politikasına dönülmesi gerekiyor” diyerek açıklama yaptı.
Erdeniz “tasarruf için gerçek maliyet şart” dedi
ELDER Başkanı Barış Erdeniz, “Tasarruf ve verimlilikte gerçek maliyeti ortaya koymalıyız ki, insanlarımızda bu eğilim başlasın” diyerek, sürdürülebilir fiyat politikaları uygulanması durumunda, enerji arz güvenliği sağlanabileceğine dikkat çekti.
“Elektrik faturalarının yatay seyri için devletimizin üstlendiği sübvansiyonun faturalandırma bedellerinin mevcut seyrini koruması durumunda bu yılsonunda 5,7 milyar dolar seviyesine ulaşacağı öngörülmekte” diyen Erdeniz, “Elektrikte gerçek maliyetini yansıtacak fiyatlama politikalarına geçilmesi gerekiyor” dedi.