Haber

Dolandırıcılar Gözlerini EURO 2024 Dikti! Aman Dikkat Bu Tuzağa Düşmeyin!

Dolandırıcıların radarında bu sefer Avrupa Şampiyonası var, dolandırıcılar sahte sitelerle dolandırdığı vatandaşların banka bilgilerini çalıyor. Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için bu detaylara dikkat...

İndirimli forma, atkı, şapka satan sahte online mağazalar vatandaşları avantajlı indirim kampanyalarıyla kandırarak, ağına düşürüyor. Uzmanlar her indirimi tıklamayın diyerek bu uyarılarda bulundu. Konu ile ilgili detaylar işte sizlerle...

Sahte Sitelere Dikkat!

Milyonlarca izleyiciyi ekran başına ve stadyumlara kilitleyen Avrupa Şampiyonası dolandırıcıların radarına girdi. Siber suçlular, popüler şirketlerin sahte siteleri üzerinden hediye bilet kampanyaları düzenleyen ve düşük fiyatlarla özel etkinlik sunan sahte yayın platformları türemiş olduğuna dikkat çekerek, indirimli forma, atkı, şapka satan sahte online mağazalarına karşı dikkatli ve daha tedbirli olunması gerektiğini açıkladı.

Bu Detaylara Dikkat!

Kaspersky uzmanları, popüler bir Alman enerji şirketi gibi görünen ve EURO 2024 için hediye bilet sunan sahte bir sayfa keşfedildiğini açıklayarak kamuoyuna duyurdu. 

Yapılan duyuruya göre dolandırıcılar hedefledikleri kişileri, sahte sayfaya yönelttirerek, kullanıcılardan isim, telefon numarası gibi bilgileri içeren bir form doldurmasını talep ediyor. Daha sonra bu bilgileri kişilerin banka hesaplarına giriş yapılıyor. Bu nedenle de, düşük fiyatlarla özel etkinlik yayınları sunan sahte yayın platformları dikkat edilmesi önem arz etmektedir.

Uzmanlar EURO 2024 dolandırıcılarına karşı uyarılarda bulunarak şu bilgileri aktardı;

Uzmanlar, bilet, ürün ya da hizmetlerin sadece resmi ve saygın kaynaklardan satın alınmasını önererek, yetkili satıcılar için etkinliğin resmi web sitesinin kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Özellikle, büyük indirim ve özel fırsatlara karşı dikkatli olunması çağrısını yapan sektör temsilcileri ise  bilinmeyen web sitelerinde kişisel ve finansal bilgilerin paylaşılması gerektiğini ve kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı saldırılarına karşı antivirüs ve güvenlik yazılımlarının güncel tutulması gerektiğini önemine değindiler.

İndirimli forma, atkı, şapka satan sahte online mağazalar vatandaşları avantajlı indirim kampanyaları sunan sitelerin sahte olup olmadığını, yetkili satıcılar için resmi web sitesi üzerinden kontrol edilebilir.