Haber

Brent Petrol Fiyatları Yükselişte: Son 3 Ayın En Yüksek Seviyesinde!

Petrol piyasası, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararları ve ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesinde yükselişte. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda son 3 ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve 81,67 dolardan işlem gördü.

Analistler, Fed'in bu hafta ve gelecek ayki toplantılarında faiz oranlarını sabit bırakmasını bekliyor. Ancak, yatırımcılar Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarını ve "nokta grafiği"nde olası faiz indirimlerine dair ipuçlarını yakından takip ediyor.

Düşük faiz oranları, ABD dolarının diğer para birimlerine karşı zayıflamasına neden olarak petrolü diğer para birimleri üzerinden alan yatırımcılar için daha cazip hale getiriyor. Bu durum, petrol talebini artırarak fiyatları yukarı yönlü etkiliyor.

Yatırımcılar ayrıca, Çarşamba günü ABD'de açıklanacak ham petrol ve benzin stoklarına yönelik verileri bekliyor. Ülkedeki talebe dair ipuçları sağlayacak olan bu veriler, petrol fiyatlarındaki hareketliliği etkileyebilir.

Uluslararası İlişkilerin Etkisi

Çin'in petrol ithalatındaki azalışlar ve Suudi Arabistan'ın Çin'e olan petrol ihracatındaki düşüş, petrol fiyatlarını baskılıyor. Ancak, ABD ve diğer ülkelerin taleplerindeki artışlar petrol fiyatlarının yukarı yönlü seyrini destekliyor.

Teknik Analiz ve Destek-Direnç Seviyeleri

Brent petrolde teknik olarak 82,76 ile 83,88 dolar aralığının direnç, 79,93 ile 78,22 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Petrol piyasasındaki bu dalgalanmalar, yatırımcılar ve sektör uzmanları için dikkatle takip edilmesi gereken bir süreci işaret ediyor. Piyasadaki gelişmelerin yakından izlenmesi, doğru yatırım kararları alabilmek adına önem arz ediyor.