Haber

Borsa analisti Tuncay Turşucu, piyasadan bu haftaki beklentilerini duyurdu!

Borsa analisti Tuncay Turşucu, piyasadan bu haftaki beklentilerini kaleme aldı. Türkiye'nin kredi notunun yükseltilmesinin borsaya olumlu yansıdığını belirten Turşucu, endekste gerilemeler olsa bile pozisyonların sabırla korunması gerektiğini vurguladı.

   SPK lisanslı borsa analisti Tuncay Turşucu, kendi blog sayfasında piyasadan bu haftaki beklentilerini kaleme aldı. Borsa ‘da İştah Artıyor başlıklı yazısında Turşucu, Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin etkisini anlattı.

   Seçimlerden sonra Ortodoks politikalarının devam etmesi, enflasyonda ani düşüşün oluşması ve makroekonominin dış kırılganlıklara karşı daha güçlenmesi halinde kredi notu için yeni değerlendirmenin olacağını işaret eden Tuncay Turşucu, yaşananları borsa açısından olumlu karşıladığını aktardı. Kâr satışı beklentilerinin gerçekleştiğini belirten Turşucu, Fitch'in kararının endekste yeni alım dalgası yaratma durumunun gizeminin sürdüğünü vurguladı. Endekste yine gerilemeler olsa bile pozisyonların büyük bir sabırla korunmasının önemine değinen Tuncay Turşucu, Türk piyasalarının pozitif bir tünel içerisinde bulunduğunun ve büyük bir yol kazası yaşanmadığı sürece varlıkların orta ve uzun vadede değer kazanmaya devam edeceğinin altını çizdi.

   Bankalar tarafında Merkez Bankası’nın aylık kredi büyüme hedefini %2,5’den %2’ye düşürmesinin piyasada satış yönlü bir baskı yarattığını belirtti. Bankalar için önemli olanın bilançolardan ziyade Türkiye’nin CDS primi olacağını işaret eden Turşucu, risk iştahının artmasının tüm hisse senedi piyasasına pozitif yansıyacağına dikkat çekti. Bankaların %15 dağıtım oranı uygulamasının ISCTR temettü verimi en yüksek hisse olarak öne çıkaracağının sinyalini verdi.

   Ons Altın'ın yükselişinin hızlandığına dikkat çeken Tuncay Turşucu, orta ve uzun vadede 2072 seviyesinin tekrar altına inmemek kaydıyla, yeni hedefin 2370-2400 seviyeleri olarak öne çıktığını paylaştı.

   Yazının tamamına bu linkten ualaşabilirsiniz:

https://tuncaytursucu.com/borsa-da-istah-artiyor/

Tuncay Turşucu kimdir?

   İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Tuncay Turşucu, 2009-2011 yılları arasında İş Bankası grubu bünyesindeki Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.’de Araştırma Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2011-2014 yılları arasında Eczacıbaşı Yatırım Menkul Değ. A.Ş.’de strateji müdürü olarak görev yapan Turşucu, 2014-2015 yılları arasında da Anadolu Yatırım A.Ş.’nin strateji müdürlüğünü yürüttü. 2015-2021 yılları arasında İntegral Yatırım Menkul Değ.A.Ş.’de Araştırma Direktörü olarak çalışan Tuncay Turşucu, kendi şirketi olan Tuncay Turşucu Araştırma Danışmanlık ve Eğitim A.Ş. çatısı altında çalışmalarını sürdürüyor.