Haber

Borsa analisti Tuncay Turşucu, ENKA İnşaat'ın verilerini analiz etti

Borsa analisti Tuncay Turşucu, ENKA İnşaat'ın verilerini analiz etti. Net kârın bir yılda 7,5 kat artığının altını çizen Turşucu, yatırım portföyündeki yüksek geliri işaret etti.

   Borsa analisti Tuncay Turşucu, kendi X hesabında ENKA İnşaat'ın 2023 verilerini inceledi. Bir önceki yılla karşılaştırma yapan Turşucu, net kârdaki yüksek artışı hisse senedi ve tahvillerden oluşan yüksek yatırım portföyüne bağladı.

   ENKA İnşaat'ta olumlu gidişin devam edeceiğini vurgulayan Tuncay Turşucu, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

"2022 yılında yatırım portföyünden 10.3 milyar TL zarar yazmıştı, 2023 yılında global piyasaların iyi olması ile 7 milyar TL gibi yüksek bir gelir elde etti. 2024 yılının ilk iki ayında da piyasalar güçlü gelişti. Mart ayı sonuna kadar piyasalarda çöküş olmazsa, Şirket ilk çeyrek dönemde güçlü bir portföy geliri yazabilir.

ENKAI 85.7 milyar TL net nakit üzerinde oturuyor. Piyasa değerinin %37'si kadar net nakdi var.

2023 yılında 6.5 milyar TL serbest nakit akışı elde etti.

ENKAI 13.4x fk ve 1.06x pddd çarpanı ile işlem görüyor. ABD ve Avrupa piyasalarındaki pozitif seyirler devam ettiği sürece ENKAI bu durumdan olumlu etkilenmeye devam edecek. Aksi halde hissede baskı gelebilir. Mevcut fiyat cazip görünüyor. Ancak esas faaliyeti olan inşaat tahhüt, enerji ve ticaret segmentlerinde şimdilik önemli kıpırdanmalar görünmüyor.

Her ne kadar asıl faaliyet alanındaki performansı iyi olan şirketleri tercih etsemde, ENKAI'nin yüksek nakit gücü, sıkılaşma dönemine girerken yatırımcılar için güvenli bir liman olabilir."

   Turşucu'nun gönderisinin altına gelen yorumlardan bazıları dikkat çekti.

Tuncay Turşucu kimdir?

   İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Tuncay Turşucu, 2009-2011 yılları arasında İş Bankası grubu bünyesindeki Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.’de Araştırma Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2011-2014 yılları arasında Eczacıbaşı Yatırım Menkul Değ. A.Ş.’de strateji müdürü olarak görev yapan Turşucu, 2014-2015 yılları arasında da Anadolu Yatırım A.Ş.’nin strateji müdürlüğünü yürüttü. 2015-2021 yılları arasında İntegral Yatırım Menkul Değ.A.Ş.’de Araştırma Direktörü olarak çalışan Tuncay Turşucu, kendi şirketi olan Tuncay Turşucu Araştırma Danışmanlık ve Eğitim A.Ş. çatısı altında çalışmalarını sürdürüyor.