Haber

Birleşik Krallık ile Türkiye arasında tarihi anlaşma... Ticaret Bakanı Ömer Bolat duyurdu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Krallık ile tarihi bir adım atarak, Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) güncelleme sürecini başlatıldığını açıkladı. Bolat, topluluklar arasında ortaklıkların güçlendirilmesi ve verimli iş birliklerinin oluşturulmasının amaçlandığını aktardı.

   Ticaret Bakanı Ömer Bolat, X hesabından Birleşik Krallık ziyareti kapsamında Türk-Birleşik Krallık iş insanları ile bir araya geldiğini paylaştı. Türkiye'nin Birleşik Krallık ile ticaret hacminin geçen sene 19 milyar $ seviyesine ulaştığını işaret eden Bolat, bu olumlu seyri devam ettirmeyi amaçladıklarını belirtti. 

   Ticari iş birliklerinin daha kapsayıcı olmasıyla ekonomik hedeflere rahatlıkla ulaşacağının altını çizen Ömer Bolat, şu sözleri sarf etti:

"Birleşik Krallık ziyaretimiz kapsamında Türk-Birleşik Krallık iş insanları ile yuvarlak masa toplantımızı gerçekleştirdik.

Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki yapıcı iş birliğinin neticesinde ticaret hacmimiz 2023 yılında 19 milyar dolar olarak gerçekleşti. Hedefimiz bu olumlu seyri devam ettirmek ve ticaret hacmimizi daha yukarılara taşımak için adımlarımızı hızlandırmak. Bu amaca ulaşmak için bugün Birleşik Krallık ile tarihi bir adım atarak, Serbest Ticaret Anlaşmamızı (STA) güncelleme sürecini başlattık.

Ticari iş birliklerimizin daha kapsayıcı olması, topluluklarımızın arasındaki ortaklıkların güçlendirilmesi, yakın ve verimli iş birliklerinin oluşturulması ile ekonomik hedeflerimize rahatlıkla ulaşacağımıza olan inancımız tamdır."

Ömer Bolat kimdir?

   Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü'nden 1984 yılında mezun olan Ömer Bolat, Yüksek lisans eğitimini Avrupa Entegrasyonu alanında Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde tamamladı. Almanya-Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsünün yüksek lisans düzeyindeki Uluslararası Ekonomi ve İşletme programından mezun olan Bolat, doktorasını Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsünde tamamladı. 2014 yılında Doçent, 2019 yılında ise Profesörlük unvanını alan Ömer Bolat, Eylül 2015 – Eylül 2020 tarihleri arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde Uluslararası Ekonomi, Yönetim, İşletme ve Girişimcilik alanında Yüksek Lisans dersleri vermiştir. 1 Ekim 2020 tarihi itibarıyla İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Bölümünde Öğretim Üyesi olarak göreve başlamıştır. MÜSİAD Yönetim Kurulundaki 15 yıllık görev süresi içinde 7 yıl Genel Sekreter, 4 yıl Genel Başkan Yardımcısı ve 4 yıl süresince MÜSİAD Genel Başkan olarak görev yapan Ömer Bolat, ALBAYRAK Holding A.Ş.’de Genel Koordinatör (CEO) olarak Mayıs 2000’den 2 Haziran 2023 tarihine kadar, 23 yıl boyunca görev yaptı. 2021 ve 2022 yıllarında Altın Lider Ödülleri Yarışmasında “Türkiye’nin En Başarılı CEO’ları – Altın Lider Ödülü”nü kazanan Bolat, 4 Haziran 2023 tarihinden beri Ticaret Bakanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.