Haber

Bayram Yoğunluğu Seyahat Talebini Patlattı! Ek Seferler Bile Doldu

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte binlerce kişi şehirler arası seyahate çıkmaya hazırlanıyor. 14-23 Haziran tarihleri arasında mevcut tüm uçuşlar tamamen doldu. Otobüs ve uçak biletlerindeki ek seferler de hızla tükeniyor.

14-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek mevcut tüm uçuşlar şimdiden dolmuş durumda. Açılan ek seferlerdeki uçak biletlerinin de yüzde 92'si hızla satıldı. İç hatlarda özellikle İstanbul-Muğla, İzmir-Antalya ve İstanbul-Antalya rotalarında büyük bir yoğunluk yaşandı. Bu hatlardaki tüm uçuşlar ve ek seferler tamamen doldu.

Yoğun Talep: Ek Seferler Bile Yetmiyor

Ek seferler de büyük ilgi gördü. Özellikle İstanbul-Muğla, İzmir-Antalya ve İstanbul-Antalya rotalarında ek seferler bile hızla doldu. Seyahat planı yapanların erken rezervasyon yapması gerekiyor.

Dış hatlarda ise İstanbul-Londra, İstanbul-Paris ve İstanbul-Dubai rotalarında yoğunluk dikkat çekiyor. İstanbul-Londra, tüm seferlerini doldururken, ek seferler de hızla tükendi. İstanbul-Paris rotası da yüksek talep gördü. İstanbul-Dubai rotasında ise ek seferler açılmasına rağmen bilet bulmak zorlaştı.

Seyahat Bilet Fiyatları

İç hat uçak biletlerinde ortalama fiyatlar 1500-2500 TL arasında değişirken, dış hat uçuşlarında fiyatlar 3 bin-6 bin TL arasında değişiyor. Otobüs seyahatlerinde de büyük bir talep artışı yaşandı. Mevcut seferlerin yüzde 96'sı doldu ve ek seferlerdeki biletlerin yüzde 88'i satıldı.

Otobüs Rotası

Fiyat Aralığı (TL)

İstanbul-Ankara

200-800

İzmir-Adana

200-800

Antalya-Gaziantep

200-800

Araç Kiralama Talebi Arttı

Kurban Bayramı döneminde araç kiralama hizmetlerine olan talep de önemli ölçüde arttı. Büyük şehirlerde ve tatil bölgelerinde araç kiralama fiyatlarında yüzde 20-30 artış gözlendi. Ekonomi sınıfı araçlarda günlük kiralama ücretleri 500-1000 TL, lüks araçlarda ise 2000-4000 TL arasında değişti. SUV ve aile araçlarında ise talep çok yüksek oldu ve fiyatlar 1500-3000 TL arasında seyretti.

Erken Rezervasyon Önerisi

Seyahat etmek isteyenlerin erken rezervasyon yapmaları önemle tavsiye ediliyor. Hem uçak hem de otobüs biletlerinde ek seferler dahi dolmuş durumda. Araç kiralama hizmetlerinde de talep yoğun olduğu için, planlarınızı erkenden yapmanız faydalı olacaktır.