Haber

Bay Tutumlu, ALKİM'in 76 yıllık hikayesini kaleme aldı!

Bay Tutumlu, kendi deyimiyle Vedat Kora'nın üniversite stajındayken Rami'de ufak bir depoda temellerini attığı ve 76 yılın ardından Avrupa'nın en büyük ikinci sodyum sülfat üreticisi haline gelen ALKİM'in hikayesini kaleme aldı.

   Bay Tutumlu, Midas için ALKİM'i kaleme aldı. Kendi deyimiyle Vedat Kora'nın üniversite stajındayken Rami'de ufak bir depoda temellerini attığı hikaye, 76 yılın ardından Avrupa'nın en büyük ikinci sodyum sülfat üreticisi haline geldi.

   1948 yılında küçük bir imalathanede başlayan serüvenin 1963 yılında Alkim Alkali Kimya adını almasıyla büyümesi anlatılıyor. 1975'teki uçak kazasından sonra geçen 28 senede dünyada ilk 10'a giren şirketin, kağıt ssektöründeki ilk icraatini paylaşan Bay Tutumlu, 2021 yılında tamamlanan potasyum sülfat tesisiyle Kora kardeşlerin gerçekleşen hayallerinden bahsediyor. 600 bin tona yaklaşan yıllık kapasitesiyle İspanya’dan sonra Avrupa’da ikinci, Ortadoğudaki ise en büyük üretici olan Alkim Kimya'nın fiyatlama gücünü pozitif etkilediğini işaret ediyor.

   Yazının tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.getmidas.com/midasin-kulaklari/basarinin-kimyasi-alkim-kimyanin-76-yillik-hikayesi-p-35800