Haber

Bakanlık Yeni Kararını Açıkladı! Karara Esnaf da Müşteri de Memnun Olmadı!

Ticaret Bakanlığı ülke genelinde uygulanacak yeni kararını açıkladı! Bakanlık tarafından açıklanan karar esnaf ve müşteriler tarafından tepkiye neden olurken, bazı esnaflar açıklanan karardan memnun oldu. Özellikle düğün heyecanı yaşayan kişileri büyük ölçüde etkileyecek olan karar...

Ticaret Bakanlığı’nın almış olduğu karara göre, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olacak. Resmi olarak açıklanan karara göre, ülke genelinde berberler Pazar günü kapalı olurken, gelecek haftadan itibaren Pazar günleri kuaförler de hizmet vermeyecek.

Gelin ve Damatlar Ne Yapacağını Şaşırdı!

Berber, kuaför ve güzellik salonları için haftanın bir günü kapalı olma zorunluluğu, yapılan anket sonucu kapalı olacak gün Pazar olarak seçildiği bakanlık tarafından resmi olarak açıklandı. Bakanlık tarafından açıklanan söz konusu karara en çok gelinler ve damatlar tepki gösterirken, düğünleri Pazar gününe gelen yeni evlenecek çiftler düğün öncesi şimdiden ne yapacağını düşünmeye başladı!

Kuaförler Derneği Başkanı Karara Tepki Gösterdi!

Düğünlerin en yoğun olduğu gün olarak bilenen Pazar günü berber ve kuaförlerin kapalı olması tartışma konusu olurken, Show TV habere konuşan Kuaförler Derneği Başkanı Sabit Akkaya, tatil günü olarak Pazar günün seçilmesine tepki göstererek, “Neden Pazar günü? Haftanın ölü günü olan pazartesi günü yapsınlar.” Diyerek karara tepki gösterdi.

Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanları açıklama yaptı!

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara AA haberine yapmış olduğu açıklamasında, kentte bulunan berberlerin artık Pazar günleri çalışmayacağına dikkat çekerek, bu kararı beklediklerini dile getirdi. Kara, “Aslında çoğu berber Pazar günler kapatıyordu. Fakat herkes bu kurala uymayınca kapatanlar da açmak zorunda kalabiliyordu. Bakanlığın düzenlemesi ile birlikte haksız rekabet de ortadan kalmış oldu.” Dedi.

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, kararın berberler adına sevindirici olduğunu dile getirerek, “Aslında böyle bir uygulama vardı. Fakat bakanlığın düzenlenmesi ile birlikte yasal hale geldi. Esnafımıza yaptığımız anket sonucunda berberlerimizin %93’ü hafta tatilinin Pazar günü olmasını seçti.” Diyerek açıklama yaptı.