Haber

Bakanlık Tek Tek Firmaları Açıkladı! Bu İşletmelerden Et Yiyenler Eşek Eti Yemiş Olabilir!

Güvenilir gıda ve güvenilir gıdaya ulaşım için çalışma başlatan Tarım ve Orman Bakanlığı insan sağlığına zarar veren firmalarını listesini açıkladı. Bu işletmelerde et yiyen eşek eti yemiş olabilir. Ayrıntılar işte sizlerle…

Bakanlık listesinde bulunan bazı firmalarda 'Tek tırnaklı eti' tespit edildiği açıkladı. İşletmelere mevzuat çerçevesinde 146 bin 337 liradan 10 milyon 500 bin liraya kadar ceza kesileceğini açıklayarak, firmaların ismini tek tek yayınladı!

Tek Tırnaklı Et Nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan tağşişli ürünler arasında tek tırnaklı yani at ya da eşek eti tespit edilen lokantaların olduğu gözlemlendi. Yayınlanan listeye bakıldığında ise Adana, Sakarya da bulunan farklı işletmenin müşterilerine tek tırnaklı et sunduğu dikkatleri çekti.

Firmaların içerisinde, pide kebap salonu, köfteci, kasap ve lokantaları gibi yerler bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre; müşterilerine tek tırnaklı et satışı yapan firmaların listesi şu şekilde;

İşletmelere Ceza Yağdı!

Hürriyet'in haberine göre ifşa edilen firmalara mevzuat kapsamında 146 bin 337 liradan 10 milyon 500 bin liraya kadar ceza kesileceği bilgisi yer alıyor.

Bu gibi durumlarla karşı karşıya kalan vatandaşlar şüphe duyduğu durumları ALO 174 hattına bildirilmesi gerektiği belirtildi.