Haber

Bakanlık Harekete Geçti: Gayrimenkul İlan Fiyatlarını Artıran Emlakçılara Ceza Yağdı!

Gayrimenkul ilan fiyatlarını artıran emlak işletmelerini fırsatçılık yapmamaları konusunda uyardı! Bu uyarıya uymayanlara ise toplan 89 milyon lira idari parası cezası kesti. Ayrıntılar işte sizlerle…

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe fahiş fiyat artışlarına karşı denetimlerini hız kesmeden devam ediyor. Bu denetimler kapsamında ise emlakçıların bağlı olduğu meslek odalarına da bir yazı göndererek emlak fiyatlarındaki fahiş artışlara aracılık edilmemesi konusunda uyarıda bulundu. Bu uyarılara rağmen fiyat artışı yapan emlak şirketlerine ise tek tek ceza geldi.

Toplan 89 Milyon Lira İdari Parası Ceza Kesildi

Ülke genelinde özelikle büyükşehirlerde artan konut krizine ve fahiş fiyat artırımlarının önüne geçmek adına denetimlere devam eden Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü, meslek odalarına gönderdiği yazıyla uyardı.

Bakanlık, emlak sektörüne yönelik yoğun denetimlerin devam ettiğini belirterek, gayrimenkul ilanlarındaki fahiş fiyat artışlarına aracılık ederek haksız ticari uygulamalarda bulunan emlak işletmelerine idari yaptırımlar uygulandığını açıkladı.

Emlak sektöründe fahiş fiyat artışlarına karşı denetimlerini hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı; söz konusu denetimler kapsamında ilan fiyatlarında aşırı artış yapan 890 emlak işletmesine son bir yıl içerisinde toplam 89 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

İlan Fiyatlarını Fahiş Şekilde Artıran Emlak İşletmeleri Uyarıldı!

Ticaret Bakanlığı; İç Ticaret Genel Müdürlüğü, konut kredisi faiz oranlarının düşeceğine dair haberler sonrasında ilan fiyatlarını fahiş şekilde artıran bir emlak işletmesini geçen hafta denetleyerek 100 bin TL idari para cezası uyguladığını açıklayarak şu bilgileri aktardı;

Eylül ayında fahiş fiyat artışı yapan 117 emlak işletmesinin daha tespit edildiği açıklayan bakanlık, her birine 100 bin TL olmak üzere toplamda 11.700.000 TL idari para cezası kesilmeye başlandığı açıkladı. ilan platformlarındaki fiyat değişimlerini yakından izlemeye devam edeceklerini açıklayan ve kredi faizlerindeki düşüşü fırsat bilerek fiyatlarda aşırı artış yapan emlak işletmelerine karşı gerekli idari yaptırımları uygulamaya kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.