Haber

Bakanlık Açıkladı; 18-30 Yaş Arasındaki Gençlere, 81 İlde Ücretsiz Konaklama Fırsatı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü proje kapsamında 18-30 yaş aralığına 81 ilde devlet yurtlarında ücretsiz konaklama fırsatı olacağı duyuruldu. Bakanlık tarafından yayınlanan o duyuru ile ilgili bilgiler işte sizlerle...

Gençlerin Türkiye’yi tanımasını ve kültürel olarak kazanımlar sağlamasını hedefleyen “Seyahatseverler Projesi” kapsamında 18-30 yaş arasındaki gençlere, gidecek illere yapacakları ziyaretleri sırasında ücretsiz konaklama imkanı sunuyor. “Peki ücretsiz konaklama fırsatı ne zaman başlıyor? Başvurular nereye yapılabilir?” gibi soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz...

18-30 Yaş Ücretsiz Konaklama Ne Zaman Başlıyor?

Gençlik ve Spor Bakanlığı son 2 yıldır  18-30 yaş arasındaki gençlere Türkiye’yi gezme fırsatı sunan “Seyahatsever” uygulaması 2024 yılında da devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın duyurduğu proje dahilinde yer alan ücretsiz konaklama fırsatı 8 Temmuz’dan 25 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek.

81 İlde Ücretsiz Konaklamaya Nasıl Başvurulur?

Gençlere ücretsiz konaklama fırsatı sunan, Seyahatseverler projesi kapsamında, yer alan ücretsiz olarak konaklama fırsatından faydalanmak isteyen gençler, 444 0 472 (ALO GSB) üzerinden başvurularını yaparak ücretsiz tatil fırsatından yararlanabilir. Gençler, 444 0 472 (ALO GSB) Numaralı çağrı merkezini en az bir gün öncesinden arayıp rezervasyon yaptırarak 81 ildeki GSB yurtlarında 5’er gün süreyle ücretsiz konaklayabilirler.

Gençlere ücretsiz konaklama fırsatı sunan, Seyahatseverler projesi kapsamında yer alan koşular şu şekilde;

Yurtlar 8 Temmuz-25 Ağustos tarihleri arasında gençlere ücretsiz olacaktır.

18-30 yaş arasındaki gençler yararlanabilir.

Öğrenci olma şartı yoktur.

Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınacaktır.

Tamamen ücretsizdir.

8 Yurtlarda konaklayan gençlere kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmayacaktır.

Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona erip ayrılacaklar da odayı en geç 12.00’de boşaltmaları gerekmektedir.

12 Yurtta huzur bozucu davranışta bulunan gençlerin misafirlikleri sonlanır.

Yurtlara evcil hayvan kabul edilmemektedir.

ücretsiz konaklamanın koşulları ve 81 ilde hizmete açılan yurtlar ile ilgili bilgilere https://seyahatsever.gsb.gov.tr ‘de ulaşabilirsiniz.