Haber

Bakan Göktaş Katıldığı Programda Hedefimiz Kadınların Kariyer Fırsatlarını Artırmak Mesajını Verdi

Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş katılmış olduğu programda “geleceğin Türkiye'sini inşa etmek için kadın-erkek herkesi kapsayan bütüncül bir anlayışla toplumu güçlendiren çalışmalar yapıyoruz. Dijital çağda kadınları, teknoloji ve inovasyon alanlarında güçlendirmeyi planlıyoruz” dedi.

Bakanlıktaki konferans salonunda düzenlenen, Kadınlara Yönelik Yapay Zeka ve Veri Bilimi Geliştirme Programı'nda konuşan Bakan Göktaş "Dijital çağda kadınları, teknoloji ve inovasyon alanlarında güçlendirmeyi, ülkemizin geleceğine yapılacak önemli bir yatırım olarak görüyoruz." Diyerek, 21. yüzyılda bilimsel yöntemlerin belirlediği yaşam düzeninde bilginin en büyük güç olarak kabul edildiğini aktardı.

“Yapay Zeka ve Veri Bilimi”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlıktaki konferans salonunda düzenlenen, Kadınlara Yönelik Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Geliştirme Programı'nda yaptığı konuşmada, 21. yüzyılda bilimsel yöntemlerin belirlediği yaşam düzeninde bilginin en büyük güç olarak kabul edildiğini dile getirerek; 4. Sanayi Devrimi ile ulaşılan teknolojilerin üretim ve sanayi ile sosyal hayatı da hızla dönüştürdüğünü ve bu dönüşümün dijitalleşme ve otomasyon gücüyle ilerleme sağladığını dile getirdi.

Bu süreçte çalışma hayatında köklü değişimler olduğuna dikkat çeken Göktaş, yeni meslek tanımları, teknoloji temelli yeni istihdam alanları oluştuğuna belirterek; Yapay Zeka ve Veri Bilimi, bu dönüşümün önemli temsil alanlarından biri olduğunu vurguladı. Doğru analiz ve stratejilerle değerlendirilen verilerin toplumun her alanında inovatif çözümlerin anahtarı olma potansiyeli taşıdığını aktardı.

Hedef, Kadınların Sosyal ve Ekonomik Açıdan Güçlenmesi

Göktaş, Türkiye'nin dört bir yanında yaygınlaştıracakları bu program kapsamında ilk etapta 400 kişinin eğitim alacağını, katılımcıların aynı zamanda sektörde kendilerine rehberlik edecek ve ilham kaynağı olacak kişilerle bağlantı kurabileceğini dile getirdi.

Ayrıca Bakanlık, kadınların STEM alanlarında daha fazla yer almasını sağlayarak, onların hem kişisel hem de ekonomik olarak güçlenmesini hedefliyor. Bu sayede Türkiye'nin kadın istihdam oranını artırmayı ve ülkenin küresel rekabetçiliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda da; katılımcıların uluslararası geçerliliği olan eğitim müfredatıyla şekillendirilen eğitim sonunda uluslararası geçerliliği olan sertifika alacağına dikkat çekerek şu bilgileri aktardı;

"Özellikle STEM alanında kadınların daha fazla temsil edilmesi ve NEET kadınların sosyal ve ekonomik açıdan güçlenmesi için gerçekleştirdiğimiz çalışmalara ağırlık vereceğiz." dedi.