Haber

Ayçiçek Yağı Fiyatına Rekor Zam! Zamlar Bu Tarihte Etiketlere Yansıtılacak!

Üst üste zam alarak ülke genelinde yaşanan pahalılıktan en çok nasibini alan, Ayçiçek yağında etiket fiyatları yine değişiyor. Yapılan son duyura göre, ayçiçek fiyatlarına zam haberi verildi! Detaylar işte sizlerle...

Uluslararası piyasada artan fiyatların iç pazarı etkisi altına alarak, Ayçiçek yağı fiyatlarına bayramdan sonra zam uygulanacağı bilgisi verildi. ”Peki ayçiçek yağına ne kadar zam gelecek? Ayçiçek yağı fiyatları ne zaman değişecek?” gibi soruların yanıtlarını ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz....

Ayçiçek Yağına Zam Haberi Verildi!

Her evin olmazsa olmazı ayçiçek yağı fiyatları için yine zam haberi verilerek, sıcak hava koşulları nedeniyle, Hindistan ve Avrupa’dan artan talebin artması dışında, Ukrayna’da ayçiçek çekirdeği stoklarının 1 milyon tonun altına düşmesi gibi etkenlerden dolayı ham yağ fiyatlarını etkileyerek, son 1 ayda ham ayçiçek yağının fiyatı yüzde 20’ye yakın yükselerek, 870 dolardan 1.030 dolara çıktı.

Dünya gazetesi tarafından yayınlanan habere göre, Uluslararası piyasada artan fiyatların iç pazara da yansıyacağını bilgisi yer alırken, sektör temsilcilerinin bayram sonrası ve temmuz ayında ayçiçek yağının fiyatında yüzde 10’luk bir artışın yaşanabileceği bilgisi yer alıyor.

Uluslararası piyasada artan fiyatların iç pazarı etkisi altına alarak, 190 ile 279,95 lira arasında değişen Ayçiçek yağı fiyatlarına temmuz ayında zam gelmesi bekleniyor.