Haber

Altında Kritik Dönem! Altın Yükselecek Mi Düşecek Mi? Uzmanlar Ne Diyor? İşte Altında Son Durum...

Gram altın ve ons altın arasındaki ilişki ve gelecekteki fiyat hareketleri, yatırımcıların en çok merak ettiği konular arasında büyük yer alırken, uzman isimden altınla ilgili kritik açıklama geldi. Altın piyasalarındaki gelişmeleri yakından takip eden uzman ismin o açıklaması işte sizlerle…

Altın fiyatları, son dönemde yaşanan ekonomik belirsizlikler ve jeopolitik riskler nedeniyle yatırımcıların yakından takip ettiği konuların başında gelmesi nedeniyle uzmanlardan altın ile ilgili değerlendirmeler gelmeye devam ederken, altın ve para piyasaları uzmanı Şirin Sarı’dan gelen dikkatleri çekti. “Peki, altın yükselecek mi düşecek mi? Gram Altın’da son durum ne? Yatırımcılar ne yapmalı? Ons Altın’daki dalgalanmalar gram altını nasıl etkiliyor?” vb. soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz…

Gram Altın'da Son Durum: Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Altın ve para piyasaları uzmanı Şirin, yaptığı açıklamada altın fiyatlarındaki son durumu değerlendirerek, gram altının Türk Lirası karşısında nispeten daha stabil kalmaya devam ettiğini ancak ons altının dalgalanmalarının sürdüğünü belirtti. Uzman isim, "Gram altın da ons altına paralel olarak yükseliş eğiliminde" diyerek yatırımcıları uyardı.

Altın yatırımı yapmayı düşünen veya halihazırda altın yatırımı olan kişiler, yatırımlarını altın piyasalarını yakından takip ederek, ekonomik göstergeleri ve jeopolitik gelişmeleri değerlendirerek ve aynı zamanda da uzun vadeli bir yatırım perspektifine sahip olacak bir şekilde planlaması oldukça önemli.

Şirin Beklentilerini Açıkladı!

Birçok faktöre bağlı olarak farklı seyirler izleyen altın ile ilgili A Para canlı yayınında konuşan altın ve para piyasaları uzmanı Şirin, “Gram altın cephesinde 3 bin 100 TL'ye kadar aslında serbest piyasada yükselişler görmüştük. Kapalı çarşıda 1 gram altın 3040 TL'den fiyatlanıyor. Uluslararası piyasalarda da aslında normal serbest piyasayla uluslararası piyasalar arasında da 100 TL farklılık olduğunu görüyoruz” diyerek bu durumu şu şekilde değerlendirdi.

Bu durumun altının fiziki farkından kaynaklandığını belirten Şirin, “Sertifika bazında da baktığımızda tabii altın fiyatlarının geçtiğimiz hafta bir miktar gerilemiş olması, zirveden gerilemesi bir miktar talebin azalmasını sağladı. Burada farklı yatırım araçlarına geçilmiş olabilir, borsa değil de daha çok borçlanma araçları yahut fonlar cephesinde farklı çeşitli kaynaklar ve alternatifler var, bu taraflara geçişin olduğunu bir miktar gözlemledik aslında. Bu nedenle de altında talep açısından fiyatların düşmüş olması bir miktar talebin azalması anlamında etkili diyebiliriz. Fakat orta ve uzun vadede baktığımızda altın cephesinde pozitif beklentimiz devam ediyor” dedi.

Şirin; “Yine bugün için kısa vadeli olarak söyleyeyim; 2665 seviyesi önemli. Bunun üzerindeki kapanışlar gördüğümüz zaman yukarı yönlü eğilimin devam edeceğini söyleyebiliriz."

Haber kanalımızda yer alan ve aynı zamanda uzman görüşleri kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.