Haber

Altın Yükseliş Trendine Devam Ederken, Gram Altın İçin Yeni Tahmin Geldi! Bu Seviyelere Çıkabilir!

Geçtiğimiz hafta açıklanan FED ve TCMB faizleri sonrasında hareketli günler yaşayan altın piyasası yatırımcıların gündeminde büyük yer kaplarken, uzman isim gram altın için dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar işte sizlerle…

Jeopolitik etkenlere bağlı olarak hareket eden altın piyasasında rakamlar yükselmeye devam ediyor. Gram 3 bin seviyelerine yaklaşırken Çeyrek 5 bini geçti. Peki artışlar devam edecek mi? Gram altın en son hangi seviyeyi görür? 27 Eylül 2024 Cuma günü altın fiyatlarında son durum nedir?

Altın Rekor Üstüne Rekor Kırıyor!

Çeyrek 5 bin lirayı geçti, gram altın ise 3 bin liraya yaklaştı. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz ise Habertürk'e bu hakkında değerlendirmede bulunarak konu ile ilgili değerlendirmede buldu;

Küresel gelişmelere dikkat çeken Eryılmaz, İsrail’in Lübnan’a saldırısının ve Çin başta olmak üzere birçok merkez bankasının altına olan talebinin de altın fiyatlarındaki yükselişi desteklediğini dile getirerek, Altın fiyatlarındaki yükselişin süreceğini ve ons altında 2 bin 700 dolar​ seviyesinin üstünün görülebileceğini yönünde tahminde bulundu.

Gram altında için tahmini açıklayan uzman isim, gram altının yıl sonuna kadar 3 bin 200 TL seviyesini gelme ihtimalinin bulunduğunu belirterek; "Ben altındaki yükselişin devam edeceğini düşünüyorum. Ons altında 2 bin 700 doları bekliyorum ve buranın üstünü olacak. Gram altın ise 3 bin 200 TL'yi bekliyorum” dedi. Bu şekilde de Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz yıl sonu için altın fiyat tahminlerini revize etmiş oldu.

Not: uzman isim tarafından yapılan açıklamalar olası tahminlerdir. Altın küresel gelişmelere bağlı olarak farklı senaryoda ilerleyebilir. Tam olarak bu neden dolayı haber kanalımızda yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

27 Eylül 2024 Cuma Günü Altın Fiyatlarında Son Durum Nedir?

27 Eylül Cuma günü altın fiyatları şu şekilde;

ONS ALTIN

  • ALIŞ: 2.667,23 dolar
  • SATIŞ: 2.667,54 dolar

GRAM ALTIN

  • ALIŞ: 2.933,31 TL
  • SATIŞ: 2.934,67 TL

ÇEYREK ALTIN

  • ALIŞ: 4.967,00 TL
  • SATIŞ: 5.025,00 TL