Haber

Altın Yükselecek Mİ? Sorusuna Uzman İsimden Kritik Açıklama Geldi!

Ülke genelinde gündem konusu olan altın piyasası ile ilgili açıklamalar yatırımcılar tarafından yakın edilmeye devam ederken, uzman isim “Altın Yükselecek Mİ?” sorusuna dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ayrıntılar işte sizlerle…

FED'in 50 baz puanlık faiz indirimi duyurmasının ardından altın yükselişi trendine girerek kendi rekorunu tazelemeye devam ederken, birçok uzman altın piyasası ile ilgili öngörülerini tek tek paylaştı. Bu konuyla ilgili son açıklama ise Stratejist Selçuk Gönençler’den geldi. Gönençler, katıldığı programda Altın yükselecek mi? Sorusuna yanıt verdi.

Gönençler’den Dikkat Çekici Açıklamalar Geldi!

Altın fiyatlarındaki yükselişin orta vadede devam edebileceğini dile getiren Stratejist Selçuk Gönençler, altını etkileyen faktörlere dikkat çekerek şu bilgileri aktardı.

Gönençler “Altın tarafı çok güçlü. Altını çok fazla besleyen durum görülüyor” diyerek, parabolik bir çıkış olduğuna dikkat çekti. “Buna güçlü bir çıkış der miyiz deriz. Momentum var. Ama burada başka bir şeyler oluşuyor. Alt göstergelerde farklı ısınmalar meydana geldi” diyen uzman isim Altın 2 bin 800 dolarlara yaklaştıkça dikkatli olmak gerektiğine dikkat çekerek, daha üst noktaları görebileceğini belirtti. Uzman isim; “Altın güçlü yükseliyor fakat 2 bin 800'lere gelince benimle oynama diyor. Bir korku olarak ifade etmiyorum ama yatırımcıların yanlış maliyet yapmaması adına bir not düşmüş olayım.’’ Dedi.

Uzman isim tarafından yapılan açıklamalar kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Yapılan değerlendirmeler güncel veriler ışığında olası tahminlerdir.

29 Eylül Pazar Günü Altın Ne Kadar?

Altın fiyatları haftanın son gününde düşüşe geçti. Gram altın fiyatları 2.917 TL seviyesine gelirken, çeyrek altın fiyatları 4.979 TL seviyesinden işlem gördü. Peki, bugün (29 Eylül 2024 Pazar) çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? Diyorsanız eğer, 29 Eylül Pazar günü güncel çeyrek ve gram altın fiyatları şu şekilde;

GRAM ALTIN

Alış Fiyatı: 2.917,95

Satış Fiyatı: 2.918,51

ÇEYREK ALTIN

Alış Fiyatı: 4.979,00

Satış Fiyatı: 5.043,00

YARIM ALTIN

Alış Fiyatı: 9.920,00

Satış Fiyatı: 10.073,00

TAM ALTIN

Alış Fiyatı: 19.608,16

Satış Fiyatı: 19.998,70